Bezár

2016

Polgári Jogi Jogesetmegoldó és Activity Verseny A Polgári Jogi és Polgári Eljárásjogi Tanszék szervezésében

Polgári Jogi Jogesetmegoldó és Activity Verseny A Polgári Jogi és Polgári Eljárásjogi Tanszék szervezésében

2016. február 22.
2 perc

Kedves Hallgatók!

2016. március 2. napján megrendezésre kerül a Polgári Jogi Jogesetmegoldó és Activity Verseny kari fordulója a Polgári Jogi és Polgári Eljárásjogi Tanszék szervezésében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
 

Jogesetmegoldó Verseny

 

A résztvevők a verseny alkalmával egy polgári jogi jogesetet kapnak, amelyet (sorsolás útján) vagy az felperesi, vagy alperesi pozíciót képviselve kell megoldaniuk. A felkészülést követően a versenyzőknek a zsűri előtt kell prezentálniuk (tárgyalás-szerűen) a jogesetet.

 

A hallgatók jogesetmegoldásait szakmai zsűri bírálja el. Az értékelés szempontjai többek között a releváns polgári jogi szabályok azonosítása, azok megfelelő alkalmazása, továbbá az érvelési készség. A zsűri a versenyzőket egyénileg pontozza, és mind az alperesi, mind a felperesi pozíciót illetően eredményhirdetésre kerül sor.

 

Jogesetmegoldó versenyre elsősorban olyan nappali tagozatos jogász szakos hallgatók jelentkezését várjuk, akik jelenleg kötelmi különös részi tanulmányokat folytatnak vagy kötelmi különös vizsgát már sikeresen teljesítették.

 

Jogesetmegoldó Verseny helyszíne: SZTE ÁJTK Szimulációs Terem (Tisza Lajos krt. 54., 209-es terem).

Gyülekező: 2016. március 2. 13:45.

Kezdés: 2016. március 2. 14:00.

 

Activity Verseny

 

Az Activity Versenyre elsősorban olyan három fős nappali tagozaton tanulmányokat folytató jogász szakos hallgatókból álló csapatok jelentkezését várjuk, amelyben a csapattagok jelenleg kötelmi különös részi tanulmányokat folytatnak vagy kötelmi különös vizsgát már sikeresen teljesítették.

 

Activity Verseny helyszíne: III. emeleti Kari Társalgó (Tisza Lajos krt. 54.)

Gyülekező: 2016. március 2. 16:30.

Kezdés: 2016. március 2. 16:45.

 

A jelentkezési határidő mindkét versenyre: 2016. február 29. napja.

Jelentkezni a polgarijog@juris.u-szeged.hu e-mail címre küldött jelentkezéssel lehet.

A versenyekre külön-külön is lehet nevezni, de minden hallgató – választás szerint – részt vehet mindként versenyen.

 

Díjazás

 

A Jogesetmegoldó versenyen I. helyezést elérő felperesként és alperesként versenyző hallgató továbbjut az országos versenyre. Valamennyi helyezett POJ IV KO tantárgyból egyszeri vizsgakönnyítésben részesül. A versenyen I-III. helyezést elérő hallgatók polgári jog gyakorlaton megajánlott jegyet kapnak.

 

Az Activity verseny I. helyezett csapata az országos versenyre való továbbjutás mellett POJ IV KO tantárgyból egyszeri vizsgakönnyítésben részesül. A versenyen I- helyezést elérő csapat tagjai polgári jog gyakorlaton megajánlott jegyet kapnak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek