Bezár

2016

nyito_leendo_elsos

IM hallgatói ösztöndíjak a szegedi joghallgatóknak

IM hallgatói ösztöndíjak a szegedi joghallgatóknak

2016. január 08.
2 perc

Trócsányi László igazságügyi miniszter 2015. november 25-én Szegeden ismertette az Igazságügyi Minisztérium jogászhallgatók ösztöndíj alapú támogatását célzó új programjainak a tervezetét. E programok három csatornán keresztül segítik, hogy a jogi tanulmányaik iránt elkötelezett hallgatók – elsőtől ötödik évfolyamig – pénzügyi támogatásban részesüljenek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az igazságügyi miniszter hangsúlyozta: a feltételek teljesülése esetén, az öt vidéki jogi karon, akár 750 hallgató is részesülhet egyik vagy másik jogászösztöndíjban érdemeiknek megfelelően. Ezek mellett egy harmadik, kutatáson alapuló támogatási forma is bevezetésre kerül.

Nevtelen_melleklet_00019

Az IM Nemzeti Kiválósági Jogászösztöndíjat az SZTE ÁJTK olyan államilag finanszírozott és önköltséges hallgatóknak adhatja, akik kimagasló tanulmányi eredményeket értek el, valamint szakmai munkájukra és egyéb teljesítményeikre tekintettel kiemelkednek hallgató társaik közül. A támogatás feltétele a 4.00 tanulmányi átlagnak megfelelő kreditindex teljesítése. Első éves hallgatók esetén a felvételi eredmények képezik a rangsorolás alapját. A félévenként elnyerhető ösztöndíj összege havi 50.000 Ft. Az előzetes számítások szerint az SZTE ÁJTK hatvannál több hallgatója számára kerül kiosztásra ez az ösztöndíj 2016 tavaszán. Az ösztöndíjra egy portfólió kitöltésével a MODULO-n keresztül kell pályázni 2016. február 10-ig. A pályázattal kapcsolatos legfontosabb információk 2016. január 27-től lesznek elérhetők az ÁJTK honlapján.

IMG_3021

Az IM Tanulmányi Jogászösztöndíjra 3.51-es tanulmányi átlagnak megfelelő kreditindexet elért önköltséges hallgatók lehetnek jogosultak, akik az IM Nemzeti Kiválósági Jogászösztöndíjban nem részesülnek. Az IM Tanulmányi Ösztöndíjára nem kell pályázni, a rangsorolást a hallgatók tanulmányi eredményei alapján az ETR-ből automatikusan kinyerhető adatok alapján a Jogi Kar maga végzi. Az ösztöndíj összege – az elért átlagtól függően – 10.000 és 30.000 Ft között alakul majd.

IMG_5442_masolat

A Kutatás-támogatási program arra nyújt lehetőséget, hogy a kutatómunka iránt fogékony hallgatók oktatóikkal együttműködve, azok felügyelete és irányítása mellett részt vegyenek az IM által finanszírozott kutatási programokban, melyek publikáció készítésére, tananyagok létrehozására, új jogi területek feltérképezésére irányulhatnak. Ez utóbbi lehetőség érdemben 2016 őszétől teszi lehetővé a hallgatók díjazását.


További információkért keressék Dr. Mezei Péter stratégiai dékánhelyettest a mezei@juris.u-szeged.hu e-mail címen.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek