Bezár

2016

Praga4-128

Nemzetközi konferencia Prágában

Nemzetközi konferencia Prágában

2016. június 16.
3 perc

A prágai University of Economics idén huszadik alkalommal rendezte meg hagyományos, International Conference of Young Scholars konferenciáját 2016. május 26-27-én a cseh fővárosban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az idei, jubiláló évet a konferencia fő témája, kérdésköre jellemezte: “The Shifting Balances of International Relations?”, ezen vezércím köré szerveződő dolgozataikkal érkeztek fiatal kutatók a jog és közgazdaságtan minden szektorából, a világ minden tájáról. A két napos konferencián a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának hallgatói is szép számmal vettek részt, előadásaikkal erősítve, színesítve a nemzetközi palettát.

konferencia-6

A konferencia első napja leginkább a nemzetközi kapcsolatok építéséről szólt, így a résztvevők kulturális programok keretein belül ismerkedhettek meg egymás és Prága kiemelkedő, lebilincselő értékeivel. Az óvárosi séta valamint a gondolatébresztő filmvetítés egyaránt kitűnő alkalmat adott a nemzetek közötti összhang megteremtésére, nézetek egyeztetésére, szakmai kapcsolatok kialakítására, így a másnapi konferencia sokkal gördülékenyebb, barátságosabb, emberibb közegben érkezhetett el.

A szakmai nap a dékáni szívélyes fogadtatással valamint a Jan Masaryk Center vezetőjének köszöntőjével indult, őket követte a Külügyminisztériumot képviselő Petr Drulák széles palettán mozgó előadása, amely a nemzetközi kiegyensúlyozott vagy éppen kiegyensúlyozatlan helyzet kérdéseit járta körül lenyűgöző gyakorlatiassággal, éles és letisztult, akadémiai látásmódot prezentálva, vitát és nézetegyeztetést indítva a közönség, a résztvevők között. Hét panel várta ezután a fiatal előadókat, a migrációs problémától kezdve a nemzetközi jog forradalmi kérdésköréig.

konferencia-4

A szegedi delegáció a következő panelekben képviseltette magát: a REGIONS AND NETWORKS: NON-STATE ACTORS IN CURRENT IR Panelben Varga-Jakó Mira Anna The Fall of an Empire, the Rise of an Organization c. előadásával, a FOREIGN POLICY, CONFLICT AND DIPLOMACY Panelben Farkas Zsófia Diplomatic Balance and Julian Assange c. előadásával, a REFORMS AND REVOLUTION IN INTERNATIONAL LAW Panelben Sziebig Orsolya Johanna The CITES Treaty from critical view - fault-lines and lack-of balance, Santiago Vallejo Galarraga The rights of Nature, as a subject of law, in the International Environmental Law Framework, Patyi Zsófia The Evaluation of the Judges Work in Hungary and in Other European Countries c. előadásával, az IR UNDER PRESSURE: POLITICS VS. BUSINESS Panelben Waddah Al Rawashdeh National Protection of Trademark under Jordanian Trademark Law, Harkai István Blocking websites, as a promising way of copyright enforcement c. előadásával. A penelek mellett három különböző workshopot is ajánlottak a szervezők, a legtöbb érdeklődőt a nemzetközi terrorhelyzetet vizsgáló egy órás foglalkozás mozgatott meg, de emberi jogi- munkajogi témában is várták a kedves érdeklődőket, illetve egy nemzetközi szempontokat figyelembe vevő tanulmányíró workshopon is részt vehettek a fiatal tehetségek.

A 20th International Conference of Young Scholars Prague “The Shifting Balances of International Relations?” konferencia mind szakmai mind emberi szempontból, a tudományos és nemzetközi érdeklődést teljes mértékben szolgálva nyújtott feledhetetlen élményt a résztvevőknek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek