Bezár

2016

IMG_6494

Szeged-Sorbonne összehasonlító szociális jogi Erasmus szeminárium

Szeged-Sorbonne összehasonlító szociális jogi Erasmus szeminárium

2016. június 02.
2 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Francis Kessler és Hajdú József professzorok kezdeményezésére az idén ötödik alkalommal került megrendezésre az SZTE ÁJTK Munkajogi és Szociális Jogi Tanszéke és a párizsi Sorbonne Egyetemmel való együttműködés jegyében a Francia - Magyar összehasonlító szociális jogi Erasmus Szeminárium. A szeminárium munkanyelve az angol. Minden évben van egy központi téma, amit a résztvevők részletesen megvitatnak. Idén a munkanélküliség volt a középpontban.

IMG_6555

Francia részről az Université Paris 1 Panthéon Sorbonne Master DPSE duális szociális jogi képzésben tanuló hallgatói és két oktató (Francis Kessler és Arnaud Casado), magyar oldalról az SZTE ÁJTK Munkajogi és Szociális Jogi tanszék munkatársai, valamint PhD hallgatók vettek részt a rendezvényen. A tanszék munkatársain kívül a szervezésben Kéri Judit doktoranda vállalt kiemelt szerepet.


A három napos közvetlen hangulatú szeminárium elsődleges célja most is az volt, hogy a hallgatók megismerhessék a két ország szociális rendszereinek hasonlóságait, eltéréseit, illetve hogy a két egyetem közötti szakmai és emberi kapcsolat minél erősebbé váljon. Az angol nyelvű előadásokat követően lehetőség volt kérdéseket feltenni és megvitatni a hasonlóságokat és eltéréseket.


A jubileumi ötödik találkozás alkalmából Dr. Mezei Péter dékán-helyettes úr emlékérmet adott át a szeminárium létrehozóinak, Francis Kessler és Hajdú József professzor uraknak.

A szakmai előadások mellett kiemelt célunk, hogy a francia hallgatók és oktatók Szegedet, a Dél-Alföld egy szeletét és a magyar gasztronómiát is megismerhessék. A programban szerepelt egy jó hangulatú városnézés és most sem maradhatott el a már hagyományossá vált bugaci kirándulás.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek