Bezár

2016

IMG_4262_borito

Ukrán delegáció a Jogi Karon

Ukrán delegáció a Jogi Karon

2016. november 29.
2 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2016. november 10-én az ukrajnai Ungvári Nemzeti Egyetem Jogi Karának négytagú delegációja látogatott Szegedre.


Ungvari_megallapodas_01
A képre kattintva GALÉRIA nyílik!


Az ukrán delegáció tagjai Yaroslav Lazur dékán vezetésével, Sibila Buleca tudományos ügyekért felelős dékánhelyettes, Homonai László dékánhelyettes, Andriy Holovach és Revucka Irina egyetemi oktatók voltak, míg a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának részéről Balogh Elemér dékán, Trócsányi László igazságügyi miniszter, a Nemzetközi és Regionális Tanulmányok Intézet igazgatója, Karsai Krisztina rektorhelyettes, Mezei Péter, Szomora Zsolt, Varga Norbert dékánhelyettesek, Badó Attila, az Összehasonlító Jogi Intézet Igazgatója, Kruzslicz Péter nemzetközi igazgató, Fejes Zsuzsanna igazgatóhelyettes, Kardos Lili politikai tanácsadó, valamint Almásiné Hévizi Natália hivatalvezető vett részt a megbeszélésen.


Ungvari_magallapodas_02
A képre kattintva GALÉRIA nyílik!


A találkozó célja az Ungvári Nemzeti Egyetem és Szegedi Tudományegyetem jogi képzési programjainak áttekintése volt, amelynek során a felek megvizsgálták az egyetemek közötti jövőbeli együttműködés lehetőségeit. Az Ukrán Nemzeti Egyetem Jogi Karán nagy igény mutatkozik az európai integrációval kapcsolatos ismeretek oktatására, az EU-csatlakozással kapcsolatos magyar tapasztalatok átadására. A felek nyitottak voltak közös konferenciák és egyéb tudományos, publikációs együttműködés megvalósítására is.

Ungvari_megallapodas_03
A képre kattintva GALÉRIA nyílik!


A tárgyalások eredményeképpen a felek között megállapodás született egy nyári egyetem megrendezéséről 2017-ben, valamint a már olyan létező programok, mint a Stipendium Hungaricum jobb kihasználásáról, csakúgy, mint további együttműködésre irányuló diák- és oktatói csereprogramok, valamint kettős diploma jövőbeli kidolgozásáról.


Ungvari_megallapodas_04
A képre kattintva GALÉRIA nyílik!


Fotók: Erdélyi Szabolcs

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek