Bezár

2016

Nyito_IMG_1849

Véget ért a második KAPU nyári egyetem

Véget ért a második KAPU nyári egyetem

2016. szeptember 21.
1 perc

2016. augusztus 24-én 20 fő kínai hallgató érkezett Karunk „KAPU” elnevezést viselő, nyári szemeszteres programjára. A hallgatók büntető igazságszolgáltatást tanulnak Shanghajban, így e téma köré épült a nyári program is.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Ennek keretében a SZTE Igazságügyi Orvostani Intézetének köszönhetően a vendéghallgatók részt vettek igazságügyi boncoláson, beleláthattak a toxikológiai és a DNS labor mindennapjaiba. A gyakorlati ismeretek sora azonban nem ért véget, mivel Karunk Bűnügyi Tudományok Intézete egy teljes büntetőjogi programcsomaggal várta őket. A büntetőjog elméleti bemutatása mellett, a bíróságot, a Csillag börtönt és a rendőrséget is megismerhették a kínai vendégek.


KAPU_2016_02
A képre kattintva GALÉRIA nyílik!
 

A sokszínű és izgalmas szakmai program mellett, természetesen Magyarország kultúrájával is barátkoztak a hallgatók. Budapesten és Ópusztaszeren is jártak a diákok, mégpedig megemelt létszámmal, hiszen időközben az őszi félév 18 fős csoportja is megérkezett.

A Parlament és a budapesti látkép lenyűgözte a vendégeket, amelyet az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark csak tovább fokozott. Színes történelmünk, és híresen finom konyhánk kellemes emlékeket hagyott a hallgatókban.


KAPU_2016_03
A képre kattintva GALÉRIA nyílik!
 

2016. szeptember 16-án a nyári szemeszter véget ért, így 20 hallgatótól búcsút vettünk, azonban a 18 fős őszi szemeszter még csak most kezdődik el igazán. Reméljük az őszi diákok is komoly szakmai tudással felvértezve utazhatnak majd vissza Kínába a félév végén.

 

Pongó Tamás (PhD hallgató, program koordinátor)

Fotók: Erdélyi Szabolcs

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek