Bezár

2017

Riga_01

Az európai közigazgatásról Rigában

Az európai közigazgatásról Rigában

2017. június 05.
1 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Lettország fővárosa adott otthon egy hétre a Közigazgatási Jogi Tanszék két munkatársának, ahol Csatlós Erzsébet Erasmus oktatói mobilitás keretén belül igyekezett a hallgatóságot az európai közigazgatás jellemzőibe bevezetni, a saját kutatási témájával megismertetni, míg Siket Judit a tanulmányút során bővítette a közigazgatás globalizációjával kapcsolatos közös projektjük szakirodalmi bázisát.

Az előadás nem várt érdeklődést váltott ki, a hallgatóság soraiban nem csupán hallgatók foglaltak helyet, hanem gyakorló jogászok, így például a rigai törvényszék közigazgatási ügyekre specializálódott bírája is részt vett, és kérdéseivel is hozzájárult a téma elmélyültebb megismeréséhez. A hallgatók körében a legnagyobb érdeklődést a SOLVIT működése váltotta ki.


Riga_02

Az előadás meglepetés-vendége Maria Karcz-Kaczmarek volt a lengyel Łódź Egyetem Közigazgatási Jogi Tanszékének munkatársa, aki idén ősszel Tanszékünk vendége lesz. Élénk figyelemmel követte az elhangzottakat, majd az előadást követően a saját kutatási témájának és a magyar helyi önkormányzatok összefüggéseinek ad hoc megvitatására is sort keríthettünk.


A szakmai sikerélmények mellett elvarázsolt bennünket a lett főváros szépsége, jellegzetes építészeti stílusa és a Balti –tenger csodás kéksége.


Siket Judit és Csatlós Erzsébet

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek