Bezár

2017

"A személyiségi jog egyes összetevőinek kereskedelmi értéke" című workhop

"A személyiségi jog egyes összetevőinek kereskedelmi értéke" című workhop

2017. március 10.
2 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE ÁJTK Civilisztikai Tudományok Intézete
tisztelettel meghívja Önt


az Igazságügyi Minisztérium jogászképzés színvonalának emelését célzó programjai keretében
2017. március 23. napján, 14.00 órakor kezdődő


A személyiségi jog egyes összetevőinek kereskedelmi értékét vizsgáló workshopjára


A workshop fel kívánja tárni a személyiségi jog vagyoni értékkel bíró összetevőit, s fel kívánja oldani azt az ellentmondást, amely a jelenlegi jogalkalmazási gyakorlatban az alanyi jogként védelemben részesülő, át nem ruházható személyiségi jog szerződéses jogviszonyokban való megjelenéséből ered.


Fel kívánja tárni a kapcsolódó külföldi megoldásokat, amelyek mentén vizsgálni kívánja, hogy azok milyen tanulságokkal szolgálnak a – vitathatatlan módon – állásfoglalásra késztető, és jogi választ kívánó kereskedelmi érték megjelenésére.


A 2016-ban megkezdett kutatás részeredményeit prezentálják a kutatócsoport tagjai: Szeghalmi Veronika, PhD hallgató; Sztoján Krisztina, Tóth Attila Tas joghallgatók; Görög Márta, kutatásvezető.
Kapcsolódó kutatása okán további előadást tart az Intézet részéről Schultz Márton PhD hallgató.
A workshop nem titkolt célja a címben jelzett kérdéskör minél szélesebb kontextusban történő vizsgálata, műhelymunka, műhelybeszélgetés folytatása.


Ennek érdekében a workshopon előadnak:


Szalay Péter, alkotmánybíró

1987-1988-ban az Igazságügyi Minisztérium Törvényelőkészítő Főosztályán előadó, 1988-1990-ben Pozsgay Imre államminiszter Titkárságán kormánytanácsos, majd kormányfőtanácsos, 1990-1992-ben a Miniszterelnöki Hivatalban, közelebbről a Miniszterelnöki Kabinetben a parlamenti ügyekért felelős kormányfőtanácsos, 1993-1998-ig a Pénzintézeti Központ (később Pénzintézeti Központ Rt., Pénzintézeti Központ Bank Rt.) jogi igazgatója, 1998-tól a Jutasi és Társai Ügyvédi Iroda tagja, ügyvéd. Gyakorló sajtójogászként számos személyiségi jogi, sajtó-helyreigazítási perben járt el jogi képviselőként. Az egyik legjobb sajtójogászként tartják számon. 2011. júniusától alkotmánybíró.


Péntek Zoltán, ügyvéd

1997 októberétől, a kereskedelmi televíziók indulásától a TV2 különböző médiajogi, polgári jogi, szerzői jogi ismereteket igénylő projektjeiben vett részt. 2005. júliusától vezető jogi képviselőként koordinálta a TV2 jogi irodájának működését, egészen 2016. február végi távozásáig. Jelenleg ügyvédként dolgozik, jellemzően ugyanezen a szakterületeken. 2010-től a Szerzői Jogi Szakértői Testület szakértő tagja.
Kérjük, részvételi szándékát 2017. március 16. napjáig jelen regisztrációs linkre megküldött válaszával jelezze!


Civilisztika_Program

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek