Bezár

2018

Nittany_Lion_cover

Egy hét az Egyesült Államokban és Kanadában

Egy hét az Egyesült Államokban és Kanadában

2018. június 27.
2 perc

2018. június 2-11. között dékánhelyettesi feladataim ellátása keretében az Egyesült Államokba utaztam, majd NKFI-pályázati támogatással részt vettem egy torontói konferencián – tömör összefoglaló a nemzetközi út eredményeiről.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Régi és új: az Állam- és Jogtudományi Karnak számos amerikai szakmai partnere van. Közülük a régiek körébe tartozik a Maryland államban található University of Baltimore jogi kara, amelynek oktatói számos alkalommal érkeztek Szegedre előadás tartani (akik közül Phillip J. Closius még kari kitüntetésben is részesült 2016-ban), illetve amely karnak szellemi tulajdonvédelmi és technológiai központja partneri megállapodást kötött karunkkal. A júniusi út keretében e partnert látogattam meg, ahol a William Hubbard és Colin Starger professzorokkal folytatott egyeztetések keretében szó esett a kutatási együttműködésről szellemi tulajdonvédelem területén, valamint Phillip J. Closius professzorral megállapodás történt a következő szegedi vendégelőadásának részleteiről.

Dickinson_School_of_Law

A pennsylvaniai Penn State University Dickinson School of Law az ÁJTK legújabb partnerei közé sorolható. Ezzel a partnerrel az ÁJTK 2017 során kötött hallgatói- és oktatói mobilitási, illetve kutatási együttműködési kereteket megteremtő szándéknyilatkozatot. A júniusi látogatás keretében két dékánhelyettes (a nemzetközi ügyekért felelős Stephen Barnes és a tudományos ügyekért felelős Victor Romero) fogadott és kalauzolt, találkoztam a Penn State nemzetközi tanulmányok képzésének vezetőjével (Scott Gartner), valamint további kutatókkal, oktatókkal és hallgatókkal. A karok közötti kooperáció első lépcsőjeként ősztől egy szegedi hallgató tanul majd a „Happy Valley”-ben, amerikai kollégáink örömmel várják a szegedi kutatókat, valamint szoros együttműködés kiépítésére törekszünk majd a nemzetközi tanulmányok területén.

Toronto

Végül a Badó Attila által vezetett NKFI kutatás támogatásával részt vehettem a 2018-as Law and Society konferencián, amely több mint 2800 előadójával minden idők legnagyobb LSA eseményévé vált. A kanadai Toronto városában megrendezett programon az igazságszolgáltatási témájú NKFI kutatáshoz szorosan kapcsolódó paneleken, valamint személyes kutatási témámhoz közel álló szellemi tulajdonvédelmi előadásokon vettem részt. A rendezvényen egy általam megszervezett panel is helyet kapott, amelyen amerikai és finn előadók mellett én is összefoglaltam kutatási eredményeimet.

Baltimore_Law_School

Mindezek alapján kijelenthető, hogy az Egyesült Államokban és Kanadában töltött kicsit több mint egy hét alatt számos, a Kar számára előnyös szakmai megállapodás és egyeztetés történt, valamint személyes szakmai érdeklődésemhez közel álló új ismeretekre is szert tehettem.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek