Bezár

2018

Tovább bővült a szakmai partnereink köre

Tovább bővült a szakmai partnereink köre

2018. június 07.
1 perc

Az SZTE Állam- és Jogtudományi Kara 2018 áprilisában és májusában két új bilaterális megállapodást kötött európai intézményekkel, amely révén tovább szélesedik a Kar szakmai partnerhálózata.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Elsőként az isztanbuli Hacettepe Egyetemmel kötött mind bilaterális (elsősorban oktatási és kutatási együttműködésre koncentráló) megállapodást, mind Erasmus+ mobilitási szerződést a Kar. A Hacettepe Egyetem Isztanbul egyik vezető magánegyeteme, amelynek jogi kara elismerten magas színvonalú képzést nyújt hallgatói számára. Másrészt kétoldalú megállapodásban nyitott teret a tudományos kutatás, oktató- és hallgató-csere irányába az SZTE ÁJTK és a novopolotski székhelyű Polotsk Állami Egyetem.

Polotsk_1

A Karunkat 2018. május elején a fehérorosz partner által szervezett konferencián a helyszínen képviselő Császár Mátyás szerint „a bilaterális megállapodás egy gyümölcsöző együttműködés alapjait fekteti le. A Polotsk Állami Egyetem Jogtudományi Kara nagyon modern, a fehérorosz kollégák rendkívül nyitottak hallgatói-, oktatói mobilitás és közös tudományos kutatás irányába. Remélem, hamarosan minél több vendéget köszönthetünk Szegeden a Polotsk Állami Egyetemről”.

Polotsk_2

A két új partneri kapcsolat tovább szélesítette az SZTE ÁJTK által kiépített partnerintézményi hálózatot, lehetőséget teremtve oktatóink és kollégáink számára újabb választási lehetőségek figyelembe vételét, valamint azt, hogy Karunk két új partnertől fogadjon beérkező oktatókat és hallgatókat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek