Bezár

2018

Változás és állandóság a bíróságokon – kiírták a 2018-as Mailáth György Tudományos Pályázatot

Változás és állandóság a bíróságokon – kiírták a 2018-as Mailáth György Tudományos Pályázatot

2018. június 26.
2 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) Elnöke Mailáth György országbíró emlékére idén is meghirdette tudományos pályázatát. A jelentkezők négy szekcióban, összesen 138 témában nyújthatják be dolgozatukat.

 

A megmérettetésen a bírósági szervezet minden, tudományos fokozattal nem rendelkező tagja, valamint a bírósági munka iránt érdeklődő, jogász osztatlan mesterképzésben részt vevő hallgató vehet részt. A meghirdetett szekciókban olyan naprakész témák közül válogathatnak a pályázók, mint az új Polgári perrendtartás, a Büntetőeljárási törvény hatásai és változtatásai, vagy a GDPR. Az OBH a nyertes pályaműveket önálló kiadványban jelenteti meg E-book formájában.

 

Az idei pályázat mottója: Változás és állandóság a bíróságokon – a XXI. század kihívásai - „Tempora mutantur et nos mutamur in illis – Változnak az idők, és mi is változunk velük."

 

A pályázat beérkezési határideje: 2018. szeptember 28.

 

A pályázati kiírás és a témajavaslatok itt érhetők el.

 

A pályamunkákat kizárólag postai úton fogadja az Országos Bírósági Hivatal (1055 Budapest, Szalay u. 16.).


Leendő fogalmazók számára lényeges, hogy a fogalmazói felvételi szabályzat értelmében a tudományos pályázat résztvevői a fogalmazói felvételi során többletpontokat szerezhetnek a pályázaton elért helyezésük alapján. Az első helyezett 8, a második helyezett 6, a harmadik helyezett és a különdíjat szerző joghallgató, fogalmazó pedig 4 többletpontban részesül.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek