Bezár

2018

Beszámoló az Alkotmányjogi TDK-ról

Beszámoló az Alkotmányjogi TDK-ról

2018. március 26.
1 perc

2018. március 13.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Emberi_eroforrasok

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Alkotmányjogi Tudományos Diákköre 2018. március 13. napján szervezett szakmai beszélgetést Dr. Szabó Endre Győzővel a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökhelyettesével, „A magányszféravédelem 21. századi kihívásai és a technológiai fejlődés vívmányai a NAIH gyakorlatában” címmel. Az eseménynek az Állam- és Jogtudományi Kar főépületében található Kari Társalgó adott otthont.

IMG_2385

Az elnökhelyettes úrral történt szakmai beszélgetés során, a résztvevők betekintést nyerhettek a Hatóság mindennapi munkájába, átfogó képet kaphattak arról, hogy a facebook és más közösségi hálók megjelenésével, milyen veszélyeknek lett kitéve magánszféránk a mindennapokban. Aktualitásként mesélt a hamarosan hatályba lépő új Európai Uniós adatvédelmi rendeletről és arról, hogy milyen változásokat hozhat magával.

IMG_2381

A kellemes hangvételű beszélgetés során a hallgatóságnak lehetősége nyílt kérdések feltevésére. Ennek keretében szó esett a technológiai fejlődés eredményeként egyre szélesebb körben használt drónokról, azok szükséges jogi szabályozásáról, de érdekes vita alakult ki az interneten keresztül megismert anonim adatok alapján történő profilalkotásról is.


„A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt A hazai Tudományos Diákköri műhelyek és rendezvényeik támogatása – SZTE ÁJTK Tudományos Diákköreinek támogatása (2017-2018) című, NTP-HHTDK-17-0007 kódjelű pályázat támogatásával valósul meg.”
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek