Bezár

2018

2018.11.16._Diplomaoszto-111

Diplomaosztó a Nemzetközi és Európai Kereskedelmi és Befektetési Szakjogász képzésben az SZTE ÁJTK-n

Diplomaosztó a Nemzetközi és Európai Kereskedelmi és Befektetési Szakjogász képzésben az SZTE ÁJTK-n

2018. november 27.
1 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2018. november 16-án került megrendezésre az angol nyelvű Nemzetközi és Európai Kereskedelmi és Befektetési Szakjogász képzés (LL.M in International and European Trade and Investment Law) végzős hallgatóinak diplomaosztó ünnepsége.

 

Az oklevelet hét külföldi és egy magyar hallgató vehette át. Az képzés első évfolyamába öt szudáni hallgató mellett egy-egy bangladesi, török és pakisztáni jelentkező is felvételt nyert 2017 őszén. 2018.11.16._Diplomaoszto-8

Az eseményt Dr. habil Zakar Péter, nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyetes úr nyitotta meg. Beszédében elmondta, hogy a változó és erősödő nemzetközi gazdasági együttműködésben nélkülözhetetlen szükség van olyan képzett döntéshozókra, akik képesek megszerzett tudásukra támaszkodva alakítani a gazdasági folyamatokat. E célok elérésében az Összehasonlító Jogi és Jogelméleti Intézet által gondozott program kiváló alapokat nyújt.

 

Prof. Dr. Szomora Zsolt, karunk oktatási dékánhelyettese és Prof. Dr. Badó Attila intézetvezető egyetemi tanár a nemzetközi hallgatók toborzásának fontosságáról beszélt, kiemelve, hogy a Nemzetközi és Európai Kereskedelmi és Befektetési Szakjogász képzés egyik élenjáró programja lehet e törekvéseknek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek