Bezár

2018

eplo

Karunk ösztöndíjasai az EPLO nyári képzésein vettek részt

Karunk ösztöndíjasai az EPLO nyári képzésein vettek részt

2018. október 29.
2 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem, Állam és Jogtudományi Kar által finanszírozott ösztöndíjban részesültek karunk PhD, illetve mester szakos hallgatói, melynek keretében a támogatást nyert hallgatók az Európai Közjogi Szervezet (European Public Law Organization – EPLO) nyári képzésein, illetve szakmai gyakorlati programjában vehettek részt.

 

Szaniszló Réka Ph.D. hallgató és Diona Grezda mester szakos hallgatók az egy hétig tartó, másod ízben megszervezett migrációs nyári egyetem keretén belül az illegális munkavállalás, az emberkereskedelem, illetve a társadalmi kirekesztés Európai kérdéseivel foglalkozó szakmai programokon vehettek részt. A nyári egyetem keretében a résztvevők az elismert migrációkutatók (Bridget Anderson, Giovanna Campani), illetve menekültekkel, gazdasági bevándorlókkal foglalkozó szakemberek (Korina Hatzinikolaou, Iraklis Moskoff, Lefteris Papagiannakis, Daniel Esdras) előadásain túl a mindennapi gyakorlatba is betekintést nyerhettek szervezett tanulmányi kirándulás keretében.


EPLO_01


Várkonyiné Gültekin Gizem Ph.D. hallgató az EPLO által szervezett, három hétig tartó Európai Közjogi Akadémián vehetett részt, melynek két központi témája az adatvédelem és a bűnüldözés volt.


Az ösztöndíjban részesülők közül Tribl Norbert Ph.D. hallgató a szervezet munkájában vett részt két hónapos szakmai gyakorlat keretében. Az EPLO által szervezett gyakornoki program három pillére a gyakornokok képzése, a nemzetközi kapcsolatok erősítése, illetve a résztvevők bevonása az EPLO mindennapi tevékenységébe.

 EPLO_02


E három pillérnek megfelelően a két hónapos szakmai gyakorlat központi eleme a nemzetközi delegációk fogadásában, illetve konferenciák szervezésében történő részvétel, ezáltal az EPLO munkájának támogatása volt. A szakmai gyakorlat során hallgatónknak többek között rövid időn keresztül lehetősége nyílt együtt dolgozni a Thaiföldi Legfelsőbb Bíróság delegációjával is.

 EPLO_03


Az EPLO által szervezett rendezvénysorozat keretében Várkonyiné Gültekin Gizem és Tribl Norbert Ph.D. hallgatók karunk színeiben egyúttal előadást is tartottak Ph.D. témájukról az „European Group of Public Law” éves konferenciáján, melyet követően hivatalos látogatáson vettek részt a köztársasági elnöki palotában.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek