Bezár

2019

Hars_Indiaban

Beszámoló egy fantasztikus hétről Indiában

Beszámoló egy fantasztikus hétről Indiában

2019. április 02.
2 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2019. március 10-17 között karunk oktatója, Dr. Hárs András a Nemzetközi Jogi és Európa-jogi Tanszék munkatársaként egy hétre Indiába látogathatott az ahmedabadi Nirma University jogi karának meghívására. Az eltöltött egy hétben negyedéves jogászhallgatók számára angol nyelven előadásokat tartott az államok és nemzetközi szervezetek nemzetközi jogi felelősségének egyes kérdéseiről, valamint az ENSZ békefenntartó misszióit érintő aktuális kihívásokról. A program egy további elemét a szintén angol nyelvű konferencia-előadás és kerekasztal beszélgetés képezte, amelynek témája a mesterséges intelligencia felhasználása a jogi oktatásban és jogi gyakorlatban, valamint egy esetleges jogi szabályozás szükségessége.

capture-20190402-161120

A remények szerint a látogatás akár egy jövőbeni szorosabb megállapodás előfutára is lehet a két jogi kar között, amely oktatói-hallgatói mobilitásban, közös konferencia szervezésében és közös kutatási projektekben is megnyilvánulhat. Az indiai képzés fókuszában a nemzetközi köz- és magánjog, büntetőjog, alkotmányjog és politikai filozófia állnak jelenleg, így elsősorban ezeken a területeken érdekeltek hallgatók és oktatók fogadásában és küldésében.

capture-20190402-161314

A Nirma University magánegyetemként működik, saját kategóriájában a felmérések szerint országos 2.-3. helyen áll, míg az összegyetemi jogi karok rangsorában rendszeresen a 10-12. legjobb egyetem közé tehető. Az indiai hallgatókat hihetetlenül erős versenyszellem jellemzi, amely már a képzésre való bejutásnál is tükröződik, az egyetemi évek alatt pedig a folyamatos Moot Court versenyekben, vitakörökben és ENSZ-modellezésben való részvételben, továbbá sport (elsősorban krikett) és kulturális rendezvényeken való részvételben jelentkezik.

capture-20190402-161424

Ahmedabadot és általában a Gujarat tartománybelieket az odaadó vendégszeretet, igazán gazdag és befogadó kultúra és vallás (330 millió istennel), valamint hihetetlen kulináris sokszínűség jellemez. A város India egyik legdinamikusabban fejlődő metropolisza, 6,5 millió lakossal, óriási beruházásokkal.

capture-20190402-161658

A program előkészítésében nyújtott segítéségéért külön köszönet Mezei Péter docens úrnak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek