Bezár

2019

kutatok_ejszakaja__2019_plakat_cover

Kutatók Éjszakája az Állam – és Jogtudományi Karon

Kutatók Éjszakája az Állam – és Jogtudományi Karon

2019. október 10.
2 perc

A 2019. szeptember 07-én megrendezésre került a Kutató Éjszakája, amelyen a jogi kar oktatói is részt vettek és olyan témákról beszéltek az egyetemistáknak, a középiskolás hallgatóknak és az érdeklődőknek, amelyek a 21. századi jogfejlődés szempontjából jelentősek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A programsorozat keretében Dr. Varga Norbert (egyetemi docens, Magyar Jogtörténeti Tanszék) a kartelljog fejlődésével kapcsolatban ismertette legújabb kutatási eredményeit és jogesetek elemzésén keresztül igyekezett bemutatni a jogtörténeti kutatás lényegét.

IMG_5396

A Civilisztikai Intézet munkatársai (Juhászné dr. Zvolenszki Anikó c. egyetemi docens, Dr. Pákozdi Zita adjunktus, Dr. Kaprinay Zsófia adjunktus, dr. Varga Imre tanársegéd és dr. Deli Alexandra PhD hallgató) a fogyasztóvédelem aktuális kérdéseit boncolgatták, különös tekintettel a hagyományos bolti vásárlás vonatkozásában „Drágám a ruhák összementek!” címen.

6958585

Az Összehasonlító Jogi és Jogelméleti Intézet docense, Dr. habil. Mezei Péter a Leonardótól az Új Rembrandtig - Szerzői jog régen és most című előadásában bemutatta a szerzői jog történeti fejlődését a reneszánsztól a 21. századig.

IMG_5378

Dr. habil. Szalai Anikó adjunktus és dr. Sziebig Orsolya tanársegéd (Nemzetközi jog és Európa-jogi Tanszék) az ENSZ Biztonsági Tanácsának működését modellezték. Vajon hogyan is zajlik a nemzetközi békéért és biztonságért felelős szerv egy-egy ülése?

IMG_5509

A program során egy aktuális konfliktust vitattak meg a résztvevők. Dr. Lukács Adrien az MKTB Intézetének tanársegéde Posztolni vagy nem posztolni, az itt a kérdés - avagy a közösségi média munkajogi vonatkozásairól címen tartott előadást.

IMG_5531

A program adminisztrációjának lebonyolításában Mészáros Zsuzsanna és Erdélyi Szabolcs kolléga vett részt.

A szakmai rendezvény program elérhető az alábbi linken.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek