Bezár

2021

1170x430_mestertanar

Dr. Varga Norbert átvette a Mestertanár Aranyérmet

Dr. Varga Norbert átvette a Mestertanár Aranyérmet

2021. december 19.
2 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2021. november 24-én a Magyar Tudományos Akadémián vehette át a Mestertanár Aranyérmet Dr. Varga Norbert a járványhelyzet miatt korlátozott közönség előtt tartott ünnepi ülésen. A rangos kitüntetést Prof. Dr. Szendrő Péter, az Országos Tudományos Diákköri Tanács elnöke és Prof. Dr. Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára adta át.


_BEL6764


_BEL6765


A díjátadó az alábbi linken érhető el:

https://www.youtube.com/watch?v=vD5pJoT7xCE


Dr. Varga Norbertet, a Magyar Jogtörténeti Tanszék habilitált egyetemi docensét az OTDT kiemelkedő témavezetői tevékenységéért díjazta Mestertanár Aranyéremmel. Immár Karunk ötödik oktatója érdemelte ki a rangos elismerést. A díjazott 2006-ig a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar Jogtörténeti Tanszékén tanársegédként vett részt a Jogtörténeti Tanszék oktatásában és tdk-szervezésében, továbbá a hallgatók OTDK-ra történő felkészítésében. Oktatói pályafutását 2006-tól a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Magyar Jogtörténeti Tanszékén folytatta, ahol a tanszékvezető, Prof. Dr. Homoki-Nagy Mária támogatásával kezdettől fogva részt vesz a Magyar Jogtörténeti TDK-hoz kapcsolódó aktivitásokban és felkészíti a hallgatókat a tudományos diákköri rendezvényekre (OTDK, VMTDK) alkotmány- és jogtörténetből.


A helyi és az országos versenyeken is sikerrel szerepelnek hallgatói (szegedi OTDK-helyezettjei: 2009: Auer Ádám: I. helyezés Pro Scientia Aranyérem, 2017 és 2019: Krusóczki Bence: OTDK I. és II. helyezés, Pro Scientia Aranyérem, 2017: Szivós Kristóf különdíj, 2021: Papp Csaba István II. helyezés, Varga Benedek III. helyezés). Témavezetése mellett volt tudományos diákkori hallgatója (Dr. Pétervári Máté adjunktus, SZTE) a doktori képzés keretei között PhD-fokozatot szerzett. Hallgatói rendszeresen sikerrel pályáznak különböző ösztöndíjakra (pl. IM Nemzeti Kiválósági Ösztöndíj, ÚNKP, Köztársasági Ösztöndíj, SZTE Talent Ösztöndíj, Sófi József Ösztöndíj) is.


Ezúton gratulálunk a díjazottnak!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek