Bezár

2021

1170x430

Kiemelkedő teljesítménnyel zárták hallgatóink az Országos Közigazgatási Eljárási Jogi Jogesetmegoldó Versenyt

Kiemelkedő teljesítménnyel zárták hallgatóink az Országos Közigazgatási Eljárási Jogi Jogesetmegoldó Versenyt

2021. december 08.
2 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Közigazgatási Eljárási Jogi Egyesület (KEJE) célja a közigazgatási szakemberek tevékenységének gyakorlati és elméleti támogatása, a közigazgatási szakemberállomány jogalkalmazási tevékenységének fejlesztése, és a közigazgatás különböző területein tevékenykedők együttműködésének a támogatása. Az Egyesület a céljai megvalósítása érdekében többek között tudományos pályázatokat hirdet meg, együttműködik a közigazgatási képző- és továbbképző intézményekkel, egyéb társszervezetekkel. E célkitűzései megvalósítása érdekében idén már második alkalommal került meghirdetésre Jogesetmegoldó Verseny, a magyarországi felsőoktatási intézményben hallgatói jogviszonnyal rendelkezők számára.

 

A verseny első fordulója során a nevezett csapatoknak három jogesetet kellett megoldaniuk és a megoldásaikat kisvideó formájában megküldeni az Egyesület számára. Az első fordulóra összesen tizenhat, Karunkról öt csapat nevezett. A szegedi csapatok közül három bejutott a második fordulóba.

 

A második forduló megrendezésére 2021. december 3. napján 15:00 órakor került sor, az öt legmagasabb pontszámot elérő csapat részvételével. A résztvevők három komplex jogesetet kaptak, amelyeket irányított kérdések alapján 90 perc alatt kell megoldaniuk online formában és a megoldásaikat a háromtagú szakmai zsűri előtt kellett prezentálniuk. A zsűri elnöke Józsa Fábián volt, a KEJE alelnöke, a Fővárosi Kormányhivatal főosztályvezetője, a zsűri további tagjai között volt Kelő Johanna a TÖOSZ elnökségének titkára, illetve Szilvásy György Péter az NKE oktatója.

 

Csapataink a második fordulóban I., III. és V. helyezést értek el.


Az I. helyezett csapat tagjai:

Gyurik Zita, Melis Zsuzsanna, Zádori Zsófia


2



a III. helyezett csapat tagjai:

Brindza Zsanett, Lauer Viktória,Tóth Alexandra


1


míg az V. helyezett csapat tagjai

Mihalovic Somogyi Szófia és

Mózes Cintia.

 

Felkészítő tanáruk: Siket Judit egyetemi adjunktus, Közjogi Intézet

 

Hallgatóinknak szeretettel gratulálunk a sikerhez!

 


(forrás: http://www.keje.hu/fooldalon-megjeleno-hirek/orszagos-kozigazgatasi-eljarasi-jogi-jogesetmegoldo-verseny-masodik-fordulo-eredmenyek/)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek