Bezár

2021

Kiemelt_boritokep_1

Üdvözöljük új hallgatóinkat!

Üdvözöljük új hallgatóinkat!

2021. július 23.
2 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Tisztelt Elsőéves Hallgatók!

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának Dékánjaként szeretettel köszöntöm a Kar Közösségének nevében a leendő elsőéves „gólya” Hallgatókat! Engedjék meg, hogy gratuláljak középiskolai éveik alatt nyújtott kiváló teljesítményükhöz, melynek eredményeként felvételt nyertek a szegedi jogi karra.

Veritas – Virtus -Libertas

Egy olyan Kar hallgatói lesznek, ahol érték a hagyomány, az arra épülő innovatív gondolkodás, a tudásra épülő közösség.

Annak a kari közösségnek lesznek tagjai, a most kezdődő tanévben ünnepli az első szegedi tanév centenáriumát, 2022-ben pedig az 1872. évi alapításának 150. évfordulóját. Egy olyan időszakban kezdik meg egyetemi tanulmányaikat, amelynek keretrendszerét alapvetően meghatározza az egészségügyi járványhelyzet, amelyre Karunk valamennyi oktatója és kollegája felkészült. Továbbra is célunk, hivatásunk és kötelességünk a jogász, a nemzetközi tanulmányok, a politikatudományok és a személyügyi, munkaügyi és szociális igazgatási szakokon és a jogi asszisztens felsőfokú szakképzésen hallgatóink magas színvonalon történő képzése. Karunk nagy hangsúlyt fordít az idegen nyelven történő oktatásra, a nemzetköziesítésre és a tehetséggondozásra, elősegítve ezzel hallgatóink eredményes szereplését hazai és külföldi versenyeken egyaránt, amelyeknek most már Önök is részeseivé vállhatnak, öregbítve ezzel a Karunk és az Egyetem hírnevét.

We Law Szeged!

Szegedi egyetemistának jó lenni! A jogi kar hallgatóiként egy olyan igazi egyetemi városban élhetnek, ahol a hallgatókat számos kulturális és sportolási lehetőség várja. Az Egyetemnek a város a Campusa. Biztos vagyok abban, hogy miután sikeres felvételükről értesültek, számos jó tanácsot és hasznos útravalót kaptak támogató szüleiktől és a barátaiktól az egyetemi tanulmányaik megkezdéséhez. Az Egyetem oktatójaként azt kívánom, hogy legyenek felelősségteljes egyetemi polgárok és tiszteljék leendő Alma Materük, az Állam- és Jogtudományi Kar hagyományait és értékeit.

Kitűzött céljaik megvalósításához magam és kollégáim nevében kitartást és jó egészséget kívánok, valamint azt, hogy váljanak valóra Szent-Györgyi Albert Nobel-díjas rektorunk szavai:

„Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen tudásvágya, megismerje a jól végzett munka örömét, megízlelje az alkotás izgalmát, és megtalálja a munkát, amit szeretni fog.”


Hajrájtk!

Üdvözlettel:
Prof. Dr. Görög Márta
egyetemi tanár, dékán

data_250x250

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek