Bezár

2021

Szegedi siker a The New Lawyer Challenge 2021-es versenyén

Szegedi siker a The New Lawyer Challenge 2021-es versenyén

2021. június 17.
2 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Baker McKenzie idén, negyedik alkalommal rendezte meg a The New Lawyer Challenge versenyét, amelynek középpontjában, a korábbi évekhez hasonlóan a technológiai forradalom jogászi szakmára gyakorolt hatása, kihívásai álltak.


A három fordulós verseny során a résztvevőket olyan kérdések, kihívások elé állították a szervezők, amelyek sokszor jogi szabályozással sem rendelkeznek. Így a lexikai tudásukon túl, multidiszciplináris, innovatív szemléletmódjukat, kreativitásukat is alkalmazniuk kellett a résztvevő hallgatóknak.1 


A döntőt 5 tagú zsűri előtt tartották online idén április 15-én. A döntőben egy olyan jogesetre kellett megoldást találniuk a több, mint 500 indulóból bejutott 8 hallgatónak, amelynek során: „egy humanoid, önálló gondolkodásra is képes gondozó robotot kölcsönöz ki az ügyfél, édesapja ellátására. A Szófiára keresztelt robot egy munkaerőkölcsönző cég munkavállalója Magyarországon, a karbantartását pedig a cég alvállalkozója, egy robottervező Kft. látja el, amelyik egyébként Szófiát tervezte és gyártotta. A robot egy nap bizonyos okok miatt későbbre programozza a gyógyszerbeadást, viszont mire sor kerülhetne rá, nem tudja beadni, mivel gondozottja elalszik. Másnap az ügyfél édesapja rosszul lesz, kórházba kell vinni, az állapota végül rövid idő alatt rendeződik. Az ügyfél kártérítést követel a munkaerőkölcsönző cégtől a kórházi ellátás költségeinek megtérítésére, valamint az elszenvedett stressz miatt, amelyet Szófia a program megváltoztatásával neki és édesapjának okozott.” 2


A döntősöknek a felkészülésre 1 óra állt a rendelkezésükre, majd ezt követően az 5 tagú szakmai zsűri előtt kellett megoldásaikat 10-15 percben prezentálni. A zsűritagok kérdését követően végezetül a versenyzőknek angol nyelven is prezentálniuk kellett a végső következtetéseiket.


A versenyen karunk harmadéves joghallgatója, Papp Renáta második helyezést ért el.


Renátát a harmadik fordulóra történő felkészítésében a Statisztikai és Demográfiai Tanszékről, dr. Princz Adrienn segítette.


Ezúton is gratulálunk Renátának ehhez a rendkívüli teljesítményhez további tanulmányaihoz pedig sok sikert kívánunk!


A versenyről bővebben a Jogászvilágon olvashatnak az érdeklődők!


Források:

1Ars Boni: https://karrier.arsboni.hu/baker-new-lawyer-challenge-2021-edition/ (2021.06.10.)

2Jogászvilág: https://jogaszvilag.hu/a-jovo-jogasza/ismet-tehetseges-joghallgatok-mertek-ossze-a-tudasukat-a-the-new-lawyer-challenge-versenyen/ (2021.06.10.)



Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek