Bezár

2021

december_20_25__2019__6_

IM jogászösztöndíj pályázat 2020-2021 tavasz

IM jogászösztöndíj pályázat 2020-2021 tavasz

2021. március 11.
4 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Az Igazságügyi Minisztérium támogatásával az SZTE ÁJTK ebben a szemeszterben is kiírja az
  • IM Nemzeti Kiválósági Jogászösztöndíj pályázatot nappali tagozatos jogász hallgatóknak, akik a tanulmányaikat 2014 és 2020 között kezdték meg,
  • és az IM Tanulmányi Jogászösztöndíj pályázatot a tanulmányaikat 2014 és 2019 között megkezdő önköltséges, nappali tagozatos jogász hallgatók számára.

KIVÁLÓSÁGI pályázat
 
Az IM Nemzeti Kiválósági Jogászösztöndíjat a PÁLYÁZAT benyújtását követően bármely önköltséges és állami ösztöndíjas nappali tagozatos jogászhallgató elnyerheti, amennyiben legalább 4.00-s korrigált kreditindex átlagot teljesített a 2020-2021-es tanév őszi szemeszterében, és a pályázat benyújtásának napján aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezik. Kiválósági ösztöndíjra a 2020 szeptemberében jogviszonyt létesítő, elsőéves hallgatók is pályázhatnak.

Nem pályázhat érvényesen olyan hallgató, akik a 2020/2021. tanév II. félévében ÚNKP ösztöndíjban részesül.
Az ösztöndíj összege havi 60.000 Ft.
Az öt hónapra szóló ösztöndíj várhatóan a szemeszter második felében, két vagy három részletben kerül átutalásra.
A bankszámlaadataikat kérjük, hogy időben ellenőrizzék és a Hallgatói Szolgáltató Irodában jelentsék be, ha hiányzik vagy változott.
 
A pályázat benyújtásához első lépésként a pályázati űrlapot kell hiánytalanul kitölteni.
Második lépésként az adatlaphoz kötelező portfóliót összeállítani és csatolni:
- nyelvvizsgák fénymásolata (az összes nyelvvizsgáé, amelyet szeretne a pályázó beszámíttatni)
- tanulmányi versenyek igazolása,
- publikációk (tudományos publikációként csak a szakirodalmi hivatkozását tartalmazó és megfelelően jegyzetelt munka fogadható el), - ProJure tagság igazolása stb.

Nem szakmai típusú igazolásokat, kérjük, hogy ne csatoljanak (énekkar, sporttevékenység stb.) A jogviszonyról, a tanulmányi átlagról nem szükséges igazolást csatolni, a benyújtást követően ellenőrizzük az adatokat a tanulmányi rendszerben.
 
A pályázati anyagot elektronikusan a lakatos.andrea@juris.u-szeged.hu e-mail címre kell küldeni március 12-19 közötti időszakban, legkésőbb március 19. 16 óráig. Az e-mail tárgyában IM ösztöndíj pályázat, a pályázó neve és NEPTUN kódja szerepeljen. Ha a pályázati űrlap valamelyik rovata nem elegendő az adott eredmények feltüntetéséhez, csatoljon pótlapot a kinyomtatott űrlaphoz. Az elektronikus pályázati űrlapot Excel formában kell beküldeni, gépelt aláírással és a mellékleteivel együtt.

Az érvényes pályázatot benyújtó hallgatók rangsorolását az ÁJTK tanulmányi ügyekért felelős dékáni megbízottja és a tanulmányi osztályvezető végzi az IM által rendelkezésre bocsátott pontozási szisztémának megfelelően.

A pontozási rendszer táblázata elérhető a honlapunkon.

Kérjük, hogy a félreértések elkerülése végett, előzetesen figyelmesen olvassák át.

Külön is felhívjuk a figyelmet a TDK-tevékenységgel kapcsolatos pontozás szabályaira.
A szabályzat szerint a 2019. évi OTDK-n elért eredmények ebben a szemeszterben már nem számíthatók be. TDK-tevékenység csak akkor pontozható, ha azzal jogosítás szerezhető a 2021. évi OTDK-n való részvételre. Erre figyelemmel ebben a szemeszterben csak olyan TDK-szereplés pontozható, amellyel az előző félév során a hallgató nevezési jogosultságot szerzett a 2021. évi OTDK-ra (így most azok pályázhatnak, akik a 2020. novemberi kari TDK-konferencián részt vettek és nevezési jogot szereztek). Más, tanszéki TDK-előadás nem pontozható. Kérjük, a pályázati anyagot ennek figyelembe vételével állítsák össze, más TDK-igazolásokat ne nyújtsanak be.
 
A pályázat benyújtására 2021. március 19. péntek 16.00 óráig elektronikusan van lehetőség, a lakatos.andrea@juris.u-szeged.hu e-mail címre való megküldéssel. Felhívjuk figyelmüket, hogy a zárást követően hiánypótlásra nincs lehetőségük, az elbírálás kizárólag az időben leadott dokumentumok alapján történik!
 
A rangsorolással kapcsolatos döntés miatt az elbírált pályázatok megtekintésére március 30-31-én a TO vezetővel történt előzetes egyeztetés alapján lesz lehetőség. A jogorvoslati kérelmek beadása 2021. április 1. 12.00 óráig lehetséges a tanulmányi osztályvezetőnek küldött e-mailben. A pályázati rangsor véglegesítésére 2021. április 1-én kerül sor.

TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJ pályázat
 
Az IM Tanulmányi Jogászösztöndíjra NEM KELL PÁLYÁZNI, minden olyan önköltséges nappali tagozatos jogászhallgató elnyerheti, aki legalább 3,50-es korrigált kreditindex átlagot teljesített a 2020-2021-es tanév őszi szemeszterében. A tanulmányaikat 2020 szeptemberében megkezdő elsőéves hallgatók IM tanulmányi ösztöndíjra nem jogosultak.

A hallgatók rangsorolását – az elért eredmények figyelembe vételével – a Hallgatói Szolgáltatói Iroda végzi el. A tanulmányi átlagok listáját a Neptun rendszerből március 16-án leszűrjük az aktív státuszú hallgatók adataival, és továbbítjuk feléjük, további javításra/ reklamációra nincs lehetőség. Az a hallgató, aki március 16-án nem aktív státuszú, nem jogosult az ösztöndíjra, későbbi aktiválás esetén sem.
 
Az ösztöndíj - az elért átlag, a rangsorban betöltött helytől és az ösztöndíjra jogosultak számától függően kerül meghatározásra - összege az előző félévben 4400-14050 Ft közötti összeg volt. Az összeg kizárólag tájékoztatásra szolgál, az aktuális egyéni ösztöndíjtartomány nem előrejelezhető. Az öt hónapra szóló ösztöndíj folyósítása várhatóan a szemeszter második felében, két vagy három részletben történik.
 
További, előzetes szakmai kérdéseikkel forduljanak bizalommal Prof. Dr. Szomora Zsolt oktatási dékánhelyetteshez: szomora.zs@juris.u-szeged.hu
 
Technikai problémák esetében Lakatos Andrea osztályvezetőhöz: lakatos.andrea@juris.uszeged.hu

2021. március 12.
 
Prof. Dr. Szomora Zsolt s.k
oktatási dékánhelyettes

Lakatos Andrea s.k
tanulmányi osztályvezető



Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek