Bezár

2021

1170x430

Az ÁJTK alumni közösség szerepe az SZTE-s hallgatók gyakorlati felkészítésében- ÁJTK-s kollégák és hallgatók elismerése az Alumni Mentorprogram Centenáriumi Megnyitóján

Az ÁJTK alumni közösség szerepe az SZTE-s hallgatók gyakorlati felkészítésében- ÁJTK-s kollégák és hallgatók elismerése az Alumni Mentorprogram Centenáriumi Megnyitóján

2021. október 12.
2 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Október 8-án került sor az Alumni Mentorprogram Centenáriumi Megnyitójára. Rovó László Rektor megnyitó beszédét és Fendler Judit Kancellár köszöntőjét követően karunk dékánja, Görög Márta, mint Alumni ügyekért felelős rektori megbízott ismertette az Alumni Mentorprogram által az elmúlt 15 ciklusban elért eredményeket. Beszédében Dékán Asszony hangsúlyozta, hogy a kezdeményezés novum jelleggel, az ilyen jellegű tapasztalatok hiányából fakadóan indult, sikere pedig azóta is töretlen. Ezt bizonyítja az eddigi több mint 500 sikeres mentorálás, a 600-nál is több aktív alumni mentor, illetve a magyar egyetemek alumni hálózatai között elsőként kapott “Exceptional Dedication to Mentoring and Professional Guidance” nemzetközi elismerés is. Elismerésekből azonban a centenáriumi megnyitón sem volt hiány.

 

Mester Mentor címet - a legalább 10 cikluson keresztül történő rendelkezésre állásért, és az akár több hallgatóval is sikeres mentorálási együttműködésért – kapott karunk alumni közösségéből Dr. Palotai Erzsébet, a Palotai Ügyvédi Iroda vezető ügyvédje, valamint Bessenyei Zsolt, a Pick Szeged Zrt.- Bonafarm Csoport HR vezetője. Az alakuló Alumni Mentor Klub kapcsán külön hangsúlyozták Dr. Harangozó Attila, a Kúria bírója valamint Seres Erika, HR szakértő szerepét. A Kar diplomásainak a kezdetektől datálható elhivatottsága az alumni mentorprogram irányába megtartó stabil bázisa a programnak, valamint mentorálási támogatása a résztvevő hallgatók irányába példaértékű mindannyiunk számára. Remélhetőleg őket követve számíthatunk majd ”A jövő mentora” elismerésben részesült friss diplomás és jelenlegi hallgatókra: Kalmár Anettre, aki már 6 alkalommal élt a program kínálta lehetőségekkel, és dr. Nagy Botondra, aki kiemelt aktivitással vett részt a programban, és maga is középiskolásokat mentorált az AMUP program keretében.

8

7

A díjátadót követően a mentorok közötti tapasztalatcserére is lehetőség nyílt állófogadás és szakmai kerekasztalbeszélgetések keretében, új platformot nyújtva az együttműködések elmélyítéséhez. A mentorok tevékenységéhez és díjaihoz ezúton is gratulálunk, köszönjük, hogy aktív szerepvállalásukkal hozzájárulnak az SZTE Állam- és Jogtudományi Karának #együttújra kitűzéséhez, további munkájukhoz pedig sok sikert kívánunk!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek