Bezár

2021

Ferdous Rahman Ph.D hallgató elnyerte az Európai Közjogi Szervezet „Luis Ortega” Szakdolgozat Díját, miután elvégezte az Európai Közjogi Akadémia IILLM Programját

Ferdous Rahman Ph.D hallgató elnyerte az Európai Közjogi Szervezet „Luis Ortega” Szakdolgozat Díját, miután elvégezte az Európai Közjogi Akadémia IILLM Programját

2021. október 15.
2 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az ÁJTK doktori iskola hallgatója, Ferdous Rahman, második alkalommal vett részt az Európai Közjogi Szervezet (EPLO) Európai Közjogi Akadémiáján (AEPL – Academy of European Public Law). Az Igazságügyi Minisztérium támogatása tette lehetővé, hogy a Nemzetközi és Regionális Tanulmányok Intézet szakmai támogatást és ösztöndíjat biztosítson a résztvevőnek. Két, egymást követő AEPL programon való részvétel szükséges ahhoz, hogy az Európai Közjogi IILLM (Intensive International Master of Law) diploma megszerzésének egyik feltétele teljesüljön. A másik teljesítendő feltétel az, hogy a jelölt legalább egy huszonkétezer szavas dolgozatot írjon, az EPLO által kijelölt konzulens útmutatásával.

A kéthetes intenzív kurzus, valamint a harmadik héten az Akadémia 27. ülésszakán két vendégelőadás tartása után, Ferdous Rahman egy háromtagú bizottság előtt védte meg az IILLM program elvárásaival összhangban elkészített szakdolgozatát. A bizottság kedvezően értékelte “Determination of Public Purpose by Non-National Adjudicators in International Commercial Disputes” című szakdolgozatát, így az EPLO-tól megkapta az IILLM diplomát. A diplomavédés három szakaszból állt: a diplomamunka főbb megállapításainak 10 perces összefoglalója, ezt követően 10 percben a bizottság tett fel kérdéseket, végezetül a bizottság tagjainak zártkörű konzultációját követően, a bizottság záró méltatása keretében a hallgató kedvező értékelést kapott szakdolgozatára.

Az AEPL harmadik hetén tartották az Európai Közjogi Csoport (European Group of Public Law) éves találkozóját, ahol hallgatónk szakdolgozata elnyerte az Ortega Thesis Prize díjat. A Luis Orgega Szakdolgozat Díjat az AEPL ülésszak legjobb szakdolgozata kapja, Luis Ortega professzor, az Európai Közjogi Akadémia korábbi igazgatója emlékének tisztelegve. A Covid korlátozások miatt a hallgató online formában vette át a díjat. Ennek ellenére, a program során megszerzett ismeretek és kutatási készségek izgalmas élményt jelentenek a hallgató számára. Ez nem csak a doktori tanulmányokra, hanem a jövőbeli törekvésekre vonatkozóan is igaz, sőt, a program nagyszerű alapot biztosít a szakmai hálózat kiépítéséhez is.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek