Bezár

Kutatás

1170x4301

Parlamenti gyakorlat az Országgyűlés Hivatalában

Parlamenti gyakorlat az Országgyűlés Hivatalában

2022. június 23.
1 perc

Az Országgyűlés elnöke idén 20. alkalommal hirdeti meg a „Parlamenti gyakorlat az Országgyűlés Hivatalában” elnevezésű programot, amely a közélet és a parlamentarizmus tanulmányozása iránt érdeklődő fiatalok számára biztosít lehetőséget arra, hogy közelről ismerjék meg a magyar Országgyűlés és az azt kiszolgáló Hivatal működését.

A program az alkotmányjogi alapismeretekkel rendelkező, hazai egyetemen nappali tagozatos hallgatókat célozza. A jelentkezők közül az erre a célra felállított bírálóbizottság évente 14—15 diákot választ ki az októbertől áprilisig tartó gyakorlaton való részvételre.

A hallgatók az őszi hónapokban előadásokat hallgatnak, a Törvényhozási és a Külügyi Igazgatóság feladataival ismerkednek meg, emellett hagyományosan részt vesznek plenáris és bizottsági üléseken, és betekintést nyernek a parlamenti frakciók munkájába is. A programban tavasszal a gyakorlati képzésen van a hangsúly, valamint a hallgatók az Országgyűléssel kapcsolatban álló alkotmányos szerveket látogatják meg. A felvételt nyertek díjazásban is részesülnek.


A pályázati kiírás az alábbi linken elérhető.

Adatkezelési tájékoztató (pdf).

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek