Bezár
Vietnami tisztviselők képzési programja 2011 - Program 165 Monitoring Office

Vietnami tisztviselők képzési programja 2011 - Program 165 Monitoring Office

2015. július 13.
2 perc

mmár második alkalommal került sor vietnami tisztviselők képzési programjára Magyarországon a vietnami Program 165 és az SZTE ÁJTK Összehasonlító Jogi Intézete között kialakított együttműködés keretében. A Program 165 Monitoring Office néhány éve működő vietnami kormányzati program, ami vezető tisztviselők külföldi továbbképzését hivatott biztosítani. Az eddigi képzési célországok elsősorban Kanada, Ausztrália és Új-Zéland voltak. Az SZTE ÁJTK adott otthont az első nagyobb létszámú és hosszabb időtartamú magyarországi projektnek.

A tavalyi első képzési programot követően 2011. május 24-én érkezett Magyarországra 21 tisztviselő és 2 tolmács, akik június 7-ig tartózkodtak Szegeden. A résztvevők a vietnami államigazgatás vallás- és kisebbségügyi kérdésekkel foglalkozó magas szintű vezetői, illetve vezető beosztású helyi tisztségviselők közül kerültek ki. Képzési programjuk központ elemei a tehetséggondozás, a kisebbségi kérdések, állam és egyház kapcsolata, vallásszabadság és szociális politika voltak.

Vietnam
A program keretében a résztvevők tantermi előadások mellett ellátogattak az Országházba, a Kisebbségi Biztosok Hivatalába, az Alkotmánybíróságra, az Egri Érseki Hivatalba, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karára és a Vietnami Szocialista Köztársaság nagykövetségére. Az oktatási programokon kívül kirándultak Egerben, ahol megtekintették a várat és borkóstolón vettek részt, illetve Belgrádban és Újvidéken.

A képzési program június 6-án az Öthalmi Kollégiumban megtartott záróünnepséggel ért véget, ahol beszédet mondott Prof. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora, Prof. Badó Attila, az SZTE ÁJTK Összehasonlító Jogi Intézetének vezetője, illetve a Vietnami Szocialista Köztársaság budapesti nagykövetségének jelen lévő képviselője. A bizonyítványok átadása után a résztvevők nemcsak jogi és igazgatási, hanem szakácsismereteikről is bizonyságot tettek: az ünnepi menü vietnami tavaszi tekercsből és az intézetvezető által a helyszínen főzött szegedi halászléből állt.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek