Bezár

Tanulmányi versenyek, pályázatok

Hallgatói beszámoló a Ket. jogesetmegoldó versenyről.

Hallgatói beszámoló a Ket. jogesetmegoldó versenyről.

2016. december 21.
1 perc


A Közigazgatási Jogi Tanszék 2016. november 23-án, délután négy órakor tartotta az immár hagyományossá vált Ket. jogesetmegoldó versenyt a harmadéves joghallgatók számára. Az esemény mindig nagy érdeklődést vált ki a hallgatók körében, ebben a félévben is kilenc háromfős csapat indult el a tanulmányi versenyen.

Az első fordulóban minden csapatnak azonos jogesetet kellett megoldania. A versenyzők a közigazgatási eljáráshoz kapcsolódó kérdéseket válaszoltak meg. A feladat teljesítése után, míg a zsűri a megoldott jogeseteket pontozta, a csapatoknak villámkérdésekre kellett válaszolniuk. Az első fordulóból az az öt csoport került a döntőbe, akik a legtöbb pontot gyűjtötték össze a zsűri értékelése és a villámkérdések alapján. A második fordulóban minden versenyző azonos jogesethez kapcsolódóan két alapeljárási és egy jogorvoslati kérdés szóbeli megválaszolásával gyűjthetett értékes pontokat a csapatának.

A döntő során a zsűri azonnal értékelte az elhangzott megoldásokat, így hamar meg is született az eredmény. Az első helyezett csapat jutalma (tagjai: Fekecs Boglárka, Lovas Réka és Szabó Emil) kollokviumi és gyakorlati jeles érdemjegy, a második (tagjai: Fejes Laura, Nagy Titanilla és Sipos Lilla) és holtversenyben a két harmadik (tagjai: Bene Laura, Kertész Gábor, Szecskó Enikő, valamint Apáti Bettina, Barna Mónika és Nagy Nándor) csapat tagjai gyakorlati ötössel lettek gazdagabbak.

 

Barna Mónika


Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek