Bezár

Tanulmányi versenyek, pályázatok

Hallgatói beszámoló a Közigazgatási jogi versenyről.

Hallgatói beszámoló a Közigazgatási jogi versenyről.

2017. május 04.
2 perc


A Közigazgatási Jogi Tanszék május 3-án, délután tartotta hagyományos jogesetmegoldó versenyét.

Közigazgatási jogi jogesetmegoldó verseny

 

A Közigazgatási Jogi Tanszék május 3-án, délután tartotta hagyományos jogesetmegoldó versenyét a másodéves joghallgatók számára. 12 három fős csapat vett részt ezen a megmérettetésen. Nem csoda, hogy ilyen sokan jelentkeztek, hiszen az első helyezett csapat kollokviumi és gyakorlati jeles, a második és harmadik helyezett gyakorlati jeles érdemjegyet szerezhetett.

A verseny Prof. Dr. Balogh Elemér Dékán Úr megnyitójával vette kezdetét. Az első, írásbeli fordulóban minden csapat azonos jogesetet dolgozott fel, a központi hivatalokkal és a köztestületekkel kapcsolatban megadott kérdések alapján. Amíg a zsűri pontozta a munkákat, a csapatok villámkérdésekre válaszoltak. Ezekkel a kérdésekkel összesen 20 pontot szerezhettek meg a versenyzők. A villámkérdések és az írásbeli jogesetmegoldások alapján az első 5 legjobb csapat jutott tovább a második fordulóba.

A második fordulóban a továbbjutott csapatok egy önkormányzati témájú jogesetet oldottak meg. A csoportok három szóbeli kérdés megválaszolásával gyűjthettek további pontokat. A szakértő zsűri, melynek elnöke dr. Bánfi Margit, Sándorfalva város jegyzője, tagjai dr. Elekes Petra, Mórahalom város jegyzője és dr. Sándor Katalin, a Közigazgatási Jogi Tanszék PhD hallgatója és a Kisteleki Járási Hivatal munkatársa a válaszok elhangzása után nyomban értékelte a válaszokat és így alakult ki a végleges eredmény.

Az első helyezett csapat tagjai: Árvai Gergő, Bus András és Zsurzsa Zsolt; a második helyezett csapat tagjai: Balázs Bence, Kardos Vivien és Sápi Emese; a harmadik helyezett csapat tagjai: Kárnyáczki Viktória, Klucsai Nóra és Varga Zita.

A versenyen részt vettek még: Frech Dániel, Görbe Boldizsár, Stricz Walter Roland, Bimbó Bianka, Frank Zsanett, Holecska Zsófia, Berta Ildikó, Kókai Csilla, Insticei Dorottya, Mészáros Hajnalka, Homonnai Renátó, Mendler Dávid, Boros Ákos, Altdorfer Kristóf, Miskolczi Zsolt, Gyulai-Nagy Zoltán, Bozsolik Dávid, Maróti Gréta, Balogh Roxána, Chugyik Bettina, Szomor Zsófia, Mihó Máté, Kreiniker Tamás, Nyerges Panna, Soczó Daniella és Móczár Dóra.

 

Gratulálunk a díjazottaknak és a résztvevőknek!

 

Barna Mónika


http://www.juris.u-szeged.hu/hirek-esemenyek/szte-ajtk-2017-majus/kozigazgatasi-jogi?objectParentFolderId=26985 


.


.


 . 

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek