Bezár

Összehasonlító Jogi és Jogelméleti Intézet

pexels-pixabay-261909

Életmódtanácsok vizsgaidőszakra

Életmódtanácsok vizsgaidőszakra

2022. május 16.
2 perc

Kedves Hallgatók!

Ugye senkinek nem mondok újdonságot azzal, hogy ’Kezdődik a vizsgaidőszak!’.

Nem stresszelni akarok én senkit, csak felhívnám figyelmeteket pár apróságra.

Kulcsfontosságú, hogy okosan és jó előre megtervezzétek a vizsgaidőszakot! (Na persze, aki most végzős, annak nem sok lehetősége van tervezgetésre…)

Erősen javaslom nektek, hogy a legnehezebb, ill. a legjobban félt vizsgát a lehető leghamarabb teljesítsétek. Ha a nehezektől a könnyebbekig haladtok a vizsgákkal, egyre kisebb lesz a nyomás a vizsgaidőszak vége felé, amikor már úgyis lendületet veszít mindenki, és elfáradtok. Ne feledjétek, ha van olyan kurzusból vizsgátok, ami egy másik tárgynak az előfeltétele, azt a ráépülő kurzus előtt kell teljesíteni, a másik tárgy vizsgájára csak ezután tudtok jelentkezni!

Figyeljetek arra is, hogy minden vizsgára előre jelentkezzetek fel, így nem járhattok úgy, hogy a ’képzeletben betervezett’ vizsgára a vágyott időponton már nincs nektek hely. A vizsgaidőszak során is tudtok még módosítani egy-egy vizsga időpontján (persze csak max. 24 órával előtte), ezzel a lehetőséggel tudtok továbbra is számolni.

Néhány hasznos tippet olvashattok itt a tanulási módszerekhez:

https://mersz.hu/blog/hatekony-tanulasi-modszerek-top-10-lista/

Ez a 15 perces videó pedig szintén jól jöhet a hatékony tanulási technikához, érdemes megnézni még a tanulási dömping előtt:

https://www.youtube.com/watch?v=qOzV-ZnmYIA


És a legfőbb a motiváció! Minden szakértő szerint is, sokkal hatékonyabb a tanulás, ha nem csak monoton olvasással bemagoljátok a tanulnivalót, hanem időközönként hagytok időt is annak, hogy a friss információ leülepedjen, rögzüljön. Ezzel összhangban, azt javaslom, hogy egy-egy vizsga után tartsatok kis pihenőt, kikapcsolódást, amivel 1. megünnepelitek a sikeres vizsgát, 2. megjutalmazzátok magatokat egy kis élménnyel.

Hosszú idő után, most először nyílik arra lehetőség, hogy ismét szabad nyaratok legyen, tele programokkal, amikor barátokkal, családdal együtt lehettek végre. Használjátok ki ezt az alkalmat, legyen ez a motivációtok! Lehet az egy belföldi, vízparti élmény, túrázás, vagy akár egy hőn áhított tengerparti nyaralás.

És a sikeres vizsgaidőszak után a jutalmatok!

Szeged is rengeteg lehetőséget kínál, rögtön itt is van a Borfesztivál!

Sikeres vizsgaidőszakot és utána élményekkel teli nyarat kívánunk!

book-on-your-knees-reading-on-the-beach

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek