Bezár

Összehasonlító Jogi és Jogelméleti Intézet

Wunderbare élménybeszámoló

Wunderbare élménybeszámoló

2022. május 05.
2 perc

Kpernykp_2022-05-05_105251

2022. március 28. és április 2. között került megrendezésre a Wunderbar Fesztivál, az első egész hetes országos rendezvénysorozat, ahol minden a német nyelv körül forgott.

honlap_1_foto

A Wunderbar fesztivál hetén a Deutsche Rechtsschule két programmal is várta az érdeklődőket. 2022. március 29-én került sor a” Játékok paragrafusra fűzve” rendezvényünkre. Jó kis vetélkedő volt a Deutsche Rechtsschule és az SZTE Bűnügyi Tudományok Intézete szervezésében. Összesített I. helyezett és a fődíj nyertese Mikuska Krisztián lett. A környertesek:

Landesquiz: Szabó Bence

"Wie hoch soll die Strafe sein?": Mikuska Krisztián

Csapatos nyomozós játék / akadályverseny: Agócs Petra, Putzke Melanie, Gules Gabriella, Nagy Sára és Deér Erzsébet

Ezúton is szívből gratulálunk a nyerteseknek!

A Deutsche Rechtsschule Szeged-Potsdam idén ünnepli 24. születésnapját. Ebből az alkalomból rendeztük meg országos Alumni találkozónkat 2022. április 1-én a szegedi Wunderbar fesztivál keretében. A Potsdami egyetemmel közösen szervezett német gazdasági jogi képzésen, majd az abból kialakított német jogi és szakfordítói LL.M képzésen több száz hallgató végzett az elmúlt évtizedekben, akik változatos módon kamatoztatták a német jog területén megszerzett tudásukat. „Öregdiákjaink” meséltek arról, hogy mit is ér egy különleges diploma a munkaerőpiacon.

A rendezvény „előszobáját” jelenti a 2023-ban megrendezésre kerülő jubileumi Alumni találkozónak is.

Mindkét rendezvényünkön jó volt látni, hogy a német nyelv és kultúra ismerete hogyan tágítja ki a világot, kapcsol össze embereket, és tesz sikeressé életpályákat.

Köszönjük „Wunderbare” !

honlap_3_foto

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek