Nemzetközi és európai kereskedelmi és befektetési jogi szaktanácsadó

(szakirányú továbbképzés nem jogász végzettségűeknek)


A képzés célja

A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik a nemzetközi és európai kereskedelmi, befektetési és beruházási jogban szerzett jártasságuknak köszönhetően multikulturális és többnyelvű közegben is képesek hatékony jogi támogatást nyújtani a befektetési jogi környezet feltérképezésében, a jogi szempontból optimális beruházási stratégia megtervezésében, beruházási partnerségek létrehozatalában, a beruházások kívánt gazdasági tartalmának megfelelő jogi keretek kialakításában, illetve az esetlegesen felmerülő beruházási jogviták feloldásában.

A szakmai ismeretek elsajátítása során a hallgatók felkészülnek az ismeretek önálló bővítésére, aktualizálására, kutatói tevékenységre, és a tudományos munkára, tanulmányaik doktori képzés keretében történő folytatására, hasznosítására.

A képzés keretében a hallgatók releváns angol szaknyelvi tudása dinamikusan fejlődik, ami a nemzetközi munkaerőpiacon is előnyt jelent.

A képzés szakmai vezetője:

Prof. Dr. Badó Attila egyetemi tanár

Az oklevélben szereplő végzettség:

nemzetközi és európai kereskedelmi és befektetési jogi szaktanácsadó

A képzési idő:

2 félév

A képzés jellemzője:

A képzés két félévből áll, teljes egészében angol nyelvű. Egyszerre kínál lehetőséget szakjogász és szakértői végzettség megszerzésére. A képzés során a hallgatók magasan képzett, elismert oktató kollégáktól sajátíthatják el a nemzetközi és európai kereskedelmi és befektetési szabályokat.

Költségtérítés jelenlegi összege:

1000 USD/szemeszter

A részvétel feltétele:

Legalább alapképzésben (korábbi képzési rendszerben főiskolai szintű képzésben) szerzett végzettség és szakképzettség az alábbi képzési területek valamelyikén: gazdaságtudományok, társadalomtudomány, közigazgatási, rendészeti és katonai, jogi; - angol nyelvből legalább középfokú (B2), komplex típusú, államilag elismert nyelvvizsga, vagy a szükséges nyelvismeret felvételi vizsgán történő igazolása.

Jelentkezési határidő:

2018. augusztus 31.

A jelentkezés módja:

intézmény honlapján/email-ben a képzés koordinátoránál

A képzés kezdete:

2018. szeptember 14.

Csatolandó dokumentumok:

oklevélmásolat, nyelvvizsga bizonyítvány (magyar hallgatók esetén), úti okmányok másolata (külföldi hallgatók esetén)

Szakfelelős/kapcsolattartó:

Szakfelelős: Prof. Dr. Badó Attila egyetemi tanár

Kapcsolattartó: Dr. Harkai István,

cím: 6721 Szeged, Bocskai u. 10-12.,

email: oji@juris.u-szeged.hu, 

honlap: http://www.juris.u-szeged.hu

Egyéb információk:

 

Jelentkezés

Elektronikus jelentkezés.

 

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • szeptember 17. - 21.
  Egész napos
  III. International Week of Criminal Law / III. Internationale Woche des Strafrechts Szervező: ÁJTK Bűnügyi Tudományok Intézete. 9 külföldi partneregyetemről (görög, német, tajvani, török, szerb, spanyol, olasz, román és orosz egyetemekről) érkeznek a karra jogászprofesszorok, akik a büntetőjog válogatott kérdéseiről tartanak előadásokat, valamint egy előre meghatározott témát (a tévedés szerepe a büntetőjogban) közösen dolgoznak fel a hallgatókkal jogösszehasonlító szeminárium keretében. Az intenzív hét végén kerekasztal-beszélgetést tartunk "Európa büntetőjoga 20 év múlva" címmel. A program angol és német nyelven folyik.
 • szeptember 26.
  14:30 - 16:00
 • szeptember 27.
  09:00 - 11:00
 • 2019. január 10.
  09:00 - 16:00