Perbeszéd versenyek magyar nyelven

A verseny folyamán a résztvevő csapatok egy-egy EU-s tagállam tárgyalódelegációjának szerepét játszák el. Feladatuk, hogy az adott témában kellően felkészülve felmérjék saját országuk és a többi tagállam érdekeit, majd a tárgyalás-szimuláció alatt saját érdekeiket képviselve probálják meg előmozdítani a közös álláspont kialakítását.

Kari alkotmányjogi verseny III. évfolyamos hallgatóknak.

A versenyen a résztvevő hallgatók érdekes jogelméleti kérdésekről vitáznak.

Országos uniós jogi perbeszédverseny joghallgatók és fiatal jogászok számára.

A kétfordulós (kari és országos) perbeszédverseny során a hallgatók bíróként, felperesként vagy alperesként mutathatják meg munkajogi tudásukat. A kari forduló első három helyezettje és egy póttag képviselheti a Kart az országos megmérettetésen.

A verseny során a hallgatók egy jogesetből felkészülnek, amelyet utána talárt öltve, a szimulációs teremben játszanak el. A bíróság a szakma neves képviselőiből áll, az első helyezett felperes és alperes képviselheti a kart az országos versenyen.

Anyagi és eljárásjogi rendelkezések kombinált alkalmazását igénylő társasági jogi jogesetmegoldó verseny.

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • *
  augusztus 11. 08:00 - 15. 18:00
 • szeptember 17. - 21.
  Egész napos
  III. International Week of Criminal Law / III. Internationale Woche des Strafrechts Szervező: ÁJTK Bűnügyi Tudományok Intézete. 9 külföldi partneregyetemről (görög, német, tajvani, török, szerb, spanyol, olasz, román és orosz egyetemekről) érkeznek a karra jogászprofesszorok, akik a büntetőjog válogatott kérdéseiről tartanak előadásokat, valamint egy előre meghatározott témát (a tévedés szerepe a büntetőjogban) közösen dolgoznak fel a hallgatókkal jogösszehasonlító szeminárium keretében. Az intenzív hét végén kerekasztal-beszélgetést tartunk "Európa büntetőjoga 20 év múlva" címmel. A program angol és német nyelven folyik.
 • szeptember 26.
  14:30 - 16:00
 • szeptember 27.
  09:00 - 11:00
 • 2019. január 10.
  09:00 - 16:00