Perbeszéd versenyek magyar nyelven

A verseny folyamán a résztvevő csapatok egy-egy EU-s tagállam tárgyalódelegációjának szerepét játszák el. Feladatuk, hogy az adott témában kellően felkészülve felmérjék saját országuk és a többi tagállam érdekeit, majd a tárgyalás-szimuláció alatt saját érdekeiket képviselve probálják meg előmozdítani a közös álláspont kialakítását.

Kari alkotmányjogi verseny III. évfolyamos hallgatóknak.

A versenyen a résztvevő hallgatók érdekes jogelméleti kérdésekről vitáznak.

Országos uniós jogi perbeszédverseny joghallgatók és fiatal jogászok számára.

A kétfordulós (kari és országos) perbeszédverseny során a hallgatók bíróként, felperesként vagy alperesként mutathatják meg munkajogi tudásukat. A kari forduló első három helyezettje és egy póttag képviselheti a Kart az országos megmérettetésen.

A verseny során a hallgatók egy jogesetből felkészülnek, amelyet utána talárt öltve, a szimulációs teremben játszanak el. A bíróság a szakma neves képviselőiből áll, az első helyezett felperes és alperes képviselheti a kart az országos versenyen.

Anyagi és eljárásjogi rendelkezések kombinált alkalmazását igénylő társasági jogi jogesetmegoldó verseny.

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • október 30.
  14:00 - 16:00
 • november 14.
  17:00 - 19:30
  A Nemzetközi jogi és Európa-jogi Tanszék szervezésében I. alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Jogi Ki Mit Tud? Verseny. A Verseny fő célja a nemzetközi jogi érdeklődés felkeltése és a tanultak kötetlen környezetben való megmérettetése. A Versenyen a legjobb helyezést elérő csapatok a gyakorlaton ZH mentességet, így félév végi jegyet szerezhetnek (amennyiben a ZH mentességhez a félév során gyűjtött hiányzás a megengedett 2 alkalmon belül marad). A részletes versenykiírás letölthető az esemény oldaláról, vagy megtekinthető a tanszéki honlapon, a "Hírek" menüpontban. A verseny szervezői minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezvényre és az azt követő kötetlen beszélgetésre! Természetesen, a versenyt csak megtekinteni kívánó nézőket is szívesen látjuk a rendezvényen!
 • november 29.
  09:30 - 10:15
 • 2019. január 10.
  09:00 - 16:00