Bezár

Hírek

Nyito_RAUN

Kis csapattal, nagy úton a RAUN-on

Kis csapattal, nagy úton a RAUN-on

2015. július 22.
2 perc

Új évvel folytatódik a Regionális ENSZ Akadémia (Regional Academy on the United Nations, RAUN), amely első állomásaként a résztvevők négy szakmai programokban bővelkedő napot töltöttek Csehország gyönyörű fővárosában, Prágában.

A magyar hallgatók a következőképpen emlékeznek vissza az ott töltött időre: „2015. április 27-30. között Prágában jártunk. Motivációnk nem volt kevesebb annál, minthogy részt vegyünk a Regionális ENSZ Akadémia első fordulóján. Rajtunk kívül, ilyen indíttatással érkeztek még diákok Ausztriából, Csehországból, Szlovákiából, Szerbiából és így összesen 40-en voltunk a három napos szakmai konferencián.

RAUN

A program rendkívül színes és érdekes volt, kezdve azzal, hogy első forduló lévén, négy fős kutató csoportok alakultak azért, hogy fizikai távolságokat leküzdve közösen dolgozzunk és készítsünk tanulmányt az adott témákban. Az eredményes munkához előadásokon és a szakértő mentorainktól kaptunk tanácsokat, akik, nem mellesleg az egész tevékenységünket figyelni és segíteni fogják.

IMG_4507

A látókörünk további szélesítéséhez járultak hozzá az izgalmas előadások, amelyek témája a globalizáció, regionalizmus és a multilaterális diplomácia volt. Ennek keretében lehetőségünk volt a Cseh Külügyminisztériumba is ellátogatni, ahol a Cseh Köztársaság és az ENSZ Család kapcsolatával ismerkedhettünk meg. Találkoztunk még a cseh–magyar nagykövetség harmadik titkárával és az osztrák kollégájával, hallhattunk előadást arról, hogy közösségi összefogással a helyi fejlesztések milyen hatalmas eredményeket érhetnek el. Az előadások részeként Afganisztánt, Szíriát megjárt emberek valós élményeit és tapasztalatait első kézből hallgathattuk.

IMG_4513

Gulyás Alexandra, Keresztes Vivien Kata, Nagy Szabolcs, Hajzer Gergő, Tari Viktória Alexandra és a csapatunk budapesti tagjai Dzunic Anna Mária és Gomilkó Henrik nevében az élményeinket még hosszú sorokban folytathatnám, akár a gyönyörű prágai vár szépségeivel vagy a sörkultúra rejtelmeivel, de semmiképp sem szeretném elhalasztani az alkalmat, hogy megköszönjem a lehetőséget mindannyiunk nevében a RAUN egyik főszervezőjének dr. Szalai Anikó adjunktusnak és segítségének, dr. Sziebig Orsolya Johanna tanársegédnek.” (Tari Viktória, jogász szak)

IMG_4516

A Regionális ENSZ Akadémia szeptemberben Szegeden folytatódik, köszönjük az SZTE ÁJTK Dékáni Hivatal támogatását.

Aktuális események

Kapcsolódó hírek