Bezár

2020

web_isztambul_slider_slider_masolat

Digitalizáció a büntető igazságszolgáltatásban - Digitalisierung der Strafrechtspflege

Digitalizáció a büntető igazságszolgáltatásban - Digitalisierung der Strafrechtspflege

2020. január 21.
3 perc

Helyszín: Isztambul (2020. okt. 11. – 2020. okt. 18.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

türkisch-ungarisch-deutsches rechtsvergleichendes Dreiländerseminar im Strafrecht

török-magyar-német büntetőjogi jogösszehasonlító szeminárium német nyelven

Vegyél részt az egyedülálló Dreiländer Seminar következő állomásán Isztambulban! Válassz egy neked leginkább tetsző témát, csinálj róla kiselőadást Pecha-Kucha formátumban, majd készíts jogösszehasonlítást német és török partnerekkel!

Választható témák:

Autonomes Fahren und Erlaubtes Risiko / Autonóm járművezetés és megengedett kockázat

Staatliche und nichtstaatliche Normierung von Erlaubnistatbeständen für das autonome Fahren / Jogellenességet kizáró okok az autonóm járművek üzemeltetésénél

Strafrechtliche Verantwortlichkeit des Providers für Systemfehler und Angriffe Dritter / A szolgáltató rendszerhiba vagy jogellenes támadás miatti büntetőjogi felelőssége

Strafrechtliche Verantwortlichkeit des Plattformbetreibers durch Beihilfe, Fahrlässigkeit oder Unterlassen / A platformüzemeltető büntetőjogi felelőssége (mulasztás, bűnsegély, illetve gondatlanság)

A jelentkezés feltétele: B2-es, társalgási szintű német nyelvtudás (nyelvvizsga-bizonyítvány nem szükséges, de a jelentkezésnél előnyt jelent), valamint büntetőjog általános részi tanulmányok sikeres teljesítése.


Vízum nem szükséges, azonban a jelentkezőnek olyan útlevéllel kell rendelkeznie, ami szeptemberben is még legalább hat hónapig érvényes!

Az utazás és szállás költsége minden résztvevő számára biztosított.


Jelentkezési határidő: február 29. szombat, éjfél.


Jelentkezés módja: Írj egy rövid motivációs levelet német nyelven (max. 2000 karakter) arról, hogy miért szeretnél részt venni a programban, és meglátásod szerint az hogyan szolgálná a szakmai fejlődésedet! Küldd el a nemeth.gyorgy.attila@juris.u-szeged.hu e-mail címre, a tárgy mezőbe írd be, hogy „Istanbul”! Ha már tudod, hogy melyik témát szeretnéd kiválasztani, írd meg a jelentkezésben!


Ha nem tudsz dönteni, akkor várd meg az első felkészítő foglalkozást!

A szeminárium menete:

A szeminárium első napján minden résztvevő tart egy 6,5 perces Pecha-Kucha előadást német nyelven. (Bővebb információ a Pecha-Kucháról itt: https://www.pechakucha.com/). Ezt követően a kiválasztott témák alapján hármas csoportok alakulnak egy török, egy német és egy magyar hallgató részvételével. A csapatok feladata elvégezni a választott téma jogösszehasonlító elemzését és azt különböző kreatív módszerek segítségével német nyelven prezentálni.

A kiutazást szakmai felkészítés előzi meg a Bűnügyi Tudományok Intézete szervezésében.

A program résztvevőinek tavasszal fel kell venniük a Comparative Criminal Law Seminar (Strafrechtvergleichung) nevű FK-s kurzust.

A kurzus kreditjét és az érdemjegyet a felkészülés alapján lehet megszerezni

A Bűnügyi Tudományok Intézete összesen öt felkészítő workshopot szervez a kurzus keretében. A foglalkozások pontos időpontjáról a résztvevőket később tájékoztatjuk. (Az ötödikre 2020. október elején, közvetlenül az utazás előtt kerül sor.)

2020 őszén megtörténik az online kapcsolatfelvétel a német és a török partnerekkel, és a sikeres kivitelezés érdekében elindulhatnak az első egyeztetések.

Követelmények:

A workshop-on való részvétel kötelező, ugyanis itt kerül sor a témák közös feldolgozására.

Minden résztvevőnek a kiválasztott témából írnia kell egy 10 oldalas tanulmányt németül, amely a partnerekkel történő jogösszehasonlítás alapját képezi.


Minden jelentkezőt sok szeretettel vár a Bűnügyi Tudományok Intézete!


Koordinátor: Németh György Attila doktorandusz hallgató, Bűnügyi Tudományok Intézete. (nemeth.gyorgy.attila@juris.u-szeged.hu)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek