Bezár

2022

'Szeretetlenségből adódó kifosztások' irodalomterápiás fotókiállítás a büntetlen bántalmazásokról

'Szeretetlenségből adódó kifosztások' irodalomterápiás fotókiállítás a büntetlen bántalmazásokról

2022. április 12.
2 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A kiállító: Patyi Zsófia, fotográfus, egyetemi tanársegéd.

A kiállítást megnyitja: Varga Vera, iskolapszichológus.

A megnyitó-beszélgetést egy, a témakörhöz kapcsolódó projektbemutató előadás követi "Erre sem vagy képes..." címmel, a KORTÁRSAKTÓL KORTÁRSAKNAK joghallgatói szerveződés közreműködésével.

A megnyitó kezdete: 2022. április 13. 18.00 óra, SZTE ÁJTK Bocskai utcai épület, I. emelet 40. terem.

 

A 'Szeretetlenségből adódó kifosztások' a Tisza Kata MOST c. kötetén alapuló, a korábbi, "És békét kötök vele." c. kiállítás egyes, a bántalmazás sokszínű formáira utaló szegmenseit összegzi és tárja a néző elé. Hétköznapi, bántó, bántalmazó, megalázó, az emberi méltóságot sértő helyzetek, amelyeknek nem kellene hétköznapinak lenniük, mégis köztünk élnek és természetesen hatnak. Büntetlen bántalmazásként aposztrofálható szituációk, amelyek ellen a jognak nincs eszköze, vagy ha van is, nem hatékony - ennek felelőssége azonban nem csak a jogrendszeré, de a társadalomé, és benne az egyéné is. A kiállítás megállítótáblái, Patyi Zsófia fotói és Tisza Kata idézetei emlékeztetőül szolgálnak mindenki számára: hogy melyek azok a helyzetek, amelyekkel találkozva mi magunk is közbeléphetnénk, vagy mélyebbre hatolva: melyek azok a bántalmazó helyzetek, amelyeket mi magunk generálunk észrevétlen, szokásból, örökségből, traumából, szeretetlenségből.

A kiállítás az önreflexióban bízik, az idézetek és fotók egysége azért jött létre, hogy a befogadó közönség ne csak lássa, de nézze a kiállítást, és benne fedezze fel a környezetét, és önmagát. És cselekedjen.

A fenti célt szolgálja a kiállításmegnyitó előadás is, amely a joghallgatókból álló KORTÁRSAKTÓL KORTÁRSAKNAK csoport tolmácsolásában hívja fel a figyelmet a büntetlen bántalmazásokra, a társadalmi felelősségre, és a megoldásra: a megfelelő edukációra.

Patyi Photography: 'Szeretetlenségből adódó kifosztások' c.

kiállítását a fenti csoport bevont szakértője, Varga Vera iskolapszcighológus nyitja meg 2022. április 13-án 18 órakor az SZTE ÁJTK Bocskai épület I. emelet 40-es termében.

A ~ egy órás megnyitóelőadást kötetlen tárlatvezetés követi. A kiállítás 2022. június 1-jéig megtekinthető az SZTE EGYETEMI TAVASZ programsorozat keretén belül.



Nevtelen_melleklet_00101

Nevtelen_melleklet_00104

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek