Bezár

2022

SZTE-ÁJTK 2022. december

Arcok_2_boritokep

2022. december 16.
5 perc

Dr. habil. Merkovity Norbert a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Politológiai Tanszékének tanszékvezető egyetemi docense nemrégiben Nívódíj Monográfia-díjban részesült. A politológus nemcsak oktat, hanem ír és kutat is, emellett több társaság és bizottság tagja. Díjáról, a mai magyar politikai kommunikációról, oktatásról és szabadidőről is beszélgettünk.

Bartos Blanka SZTE

2022. december 09.
7 perc

Bartos Blanka, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar egykori hallgatója Danubius Young Scientist Award elismerésben részesült - a díjat 2022 novemberében Szlovéniában vehette át. Kutatásának fő témája: a gén-, és sejtterápiák elérhetőbbé tétele a betegek számára, jogi szempontból. Az SZTE ÁJTK korábbi hallgatóját, egykori oktatója, mentora, Prof. Dr. Görög Márta, az intézmény dékánja terjesztette fel. Tanulmányokról, hivatásról, célokról beszélgettünk az ifjú kutatóval.

Az_SZTE_orszagosan_elso_a_HVG_2023-as_felsooktatasi_rangsoraban_oktatoi_kivalosag_alapjan

2022. december 05.
2 perc

Magyarország legjobb egyeteme lett a Szegedi Tudományegyetem az oktatók kiválósága alapján a HVG friss felsőoktatási rangsorában. Az összesített rangsorban második helyen végzett az SZTE a magyar intézmények között, ezzel egyúttal a legjobb fővároson kívüli intézmény. Idén az SZTE több kara is előrébb lépett: az összesített kari listán a Bölcsészet- és Társadalomtudományi, az Egészségtudományi és Szociális Képzési, a Fogorvostudományi, a Juhász Gyula Pedagógusképző, a Mérnöki, valamint a Mezőgazdasági Kar is előkelőbb helyen végzett a tavalyihoz képest.

Dr. Kemenes István cikk_Borito

2022. december 02.
7 perc

Dr. Kemenes István nemcsak a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar ikonikus alakja, hanem a magyar igazságszolgáltatásé is. Számos kitüntetés birtokosa, ilyen a Civis Academicus Honoris Causa díj is, amelyet az SZTE ÁJTK Kari Tanácsa nemrég neki ítélt oda. Dr. Kemenes Istvánnal hivatásról, betöltött szerepekről, kiemelkedő pillanatokról, felelősségről, sikerről és szabadidőről is beszélgettünk.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek