Bezár

2022

Kínai specializáció_1170x430

Kínai specializáció a Nemzetközi Tanulmányok MA szakon

Kínai specializáció a Nemzetközi Tanulmányok MA szakon

2022. február 07.
2 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE ÁJTK Nemzetközi és Regionális Tanulmányok Intézete a 2021/2022-es tanév őszi félévétől indította el a Nemzetközi Tanulmányok MA szakon a Kína specializációt, amelyre 2022 tavaszán lehet először jelentkezni.


Az ÁJTK oktatói mellett számos neves meghívott előadó is tevékeny részt fog venni az oktatásban, köztük híres, nemzetközileg is elismert Kína-kutatók, diplomaták, gazdasági szakemberek.


Miért érdemes Kínáról tanulni?

1,4 milliárd lakosával a Föld legnépesebb országa, amely rohamtempóban fejlődik és egyre inkább elmondható, hogy a világ vezető gazdasági nagyhatalma. Kína az új kutatás-fejlesztésekben egyre fontosabb szerepet tölt be, aminek köszönhetően rengeteg új csúcstechnológiai újítás születik itt meg. Ezzel egyidőben viszont komoly figyelmet szentel a kultúrájának fenntartására és széles körű népszerűsítésére is. Ezért világszerte – beleértve hazánkat is – egyre nagyobb igény mutatkozik az ország megismerésére, valamint megértésére, amelyhez szükség van az olyan szakemberekre, aki ismerik az országot és tisztában vannak a nemzetközi kapcsolataival, a gazdaságával, a Kínához köthető interkulturális kommunikáció alapjaival. Ezek összessége komoly előnyt jelenthet a munkaerőpiacon az álláskeresés idején.


Mit lehet itt tanulni?

A hallgatók megismerkednek a nemzetközi kapcsolatok és jog, a külpolitika, a biztonságpolitikai és geostratégiai kérdések, az interkulturális kommunikáció, a világgazdaságtan és az ezeket érintő területek alapjaival Kína kapcsán, valamint betekintést kapnak annak legújabbkori történelmébe, valamint a mai társadalmi-, politikai-, gazdasági rendszerébe.

 

A képzés egyedülálló Magyarországon: csak a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara indít magyar nyelven kínai specializációt nemzetközi tanulmányok MA szakon.

 

Kedvcsináló előadásaink továbbra is elérhetőek a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézetének Youtube csatornáján az alábbi linken:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLACvltVjr3Wplfd3DmhFFEXGQErayNYK6

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek