Bezár

2022

Karunk első hallgatói jogot szereztek a 36. OTDK-n való részvételre

Karunk első hallgatói jogot szereztek a 36. OTDK-n való részvételre

2022. március 16.
2 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara 2022. február 24-én rendezte meg Kari Tudományos Diákköri Konferenciáját az előnevezett hallgatók számára. A rendezvényen három végzős joghallgatónk is sikeresen kvalifikált a 2023-ban Győrben megrendezésre kerülő Országos Tudományos Diákköri Konferencia Állam- és Jogtudományi Szekciójába.


Az alábbi hallgatók mutatták be dolgozataikat:

Korponai Ákos: Érvényesülhet-e a népszuverenitás Bosznia-Hercegovinában? Mérlegen a választójog gyakorlásának kérdései (témavezető: Dr. Szakály Zsuzsa, adjunktus; Dr. Tribl Norbert, adjunktus)

 

Mészáros Balázs: A személyes adat mint fizetőeszköz koncepciója és jogi megítélése (témavezető: Dr. Gellén Klára, egyetemi tanár; dr. Labancz Andrea, tanársegéd)

 

Pincési Boglárka: A hálapénzzel kapcsolatos magatartások jogellenességi szempontú vizsgálata (témavezető: Dr. Molnár Erzsébet, adjunktus)

 

A háromtagú bírálóbizottság, amelynek elnöke Prof. Dr. Homoki-Nagy Mária, tagjai pedig Dr. Gál Andor és Dr. Pétervári Máté voltak, Korponai Ákos dolgozatát első díjjal jutalmazta, valamint mindhárom dolgozatot az OTDK-n való részvételre javasolta. Vicai Ivett, Koncz Péter és Kelemen Bálint opponensként bírálta a dolgozatokat, közülük a zsűri Kelemen Bálintot választotta a legjobb opponensnek.

 

A 2022. május 5-én megrendezésre kerülő következő Kari TDK-nkon nyílik lehetőség újabb hallgatói kvalifikációra, különösképpen a politológia és nemzetközi tanulmányok szakos hallgatók előnevezhetnek ennek keretében az OTDK Társadalomtudományi Szekciójába.


Ezúton is nagyon köszönjük a versenyzők, a konzulensek és az opponensek munkáját!

 

A részletes program az alábbi linken elérhető.

 

Pétervári Máté

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek