Bezár

2022

kiemelt_hirek_1170x4301

Európai Közjogi Akadémia

Európai Közjogi Akadémia

2022. október 17.
3 perc

Karunk két hallgatója vett részt az Európai Közjogi Szervezet „Európai Közjogi Akadémia” programján és egyikük IILLM diplomát szerzett!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az Európai Közjogi Szervezet (EPLO) Görögországban adott otthont az Európai Közjogi Akadémia (AEPL) program két intenzív moduljának. Az első modult, „The right to good administration and its effectiveness through behavioural insights, nudges, and artificial intelligence” címmel az EPLO athéni székhelyén, míg a másodikat, „Legal Techniques of European Integration” címmel a Poszeidón-templom melletti Suonionban tartották. A Nemzetközi és Regionális Tanulmányok Intézet (NRTI) az Igazságügyi Minisztérium támogatásának köszönhetően ösztöndíjat és tudományos segítséget tudott nyújtani a hallgatóknak. (A program az Igazságügyi Minisztérium jogászképzés színvonalának emelését célzó programjai keretében valósul meg).

Mohammad Alipour és Pavlo Burdiak, az Állam- és Jogtudományi Kar Doktori Iskolájának két PhD-hallgatója vett részt idén az Akadémián, és most szakmai beszámolóval tudnak szolgálni a programról.


Academy_of_European_Public_Law_1


Az első modul elsődleges célja az volt, hogy a hallgatók jobban megértsék az állampolgári jogok jelentőségét a hatékony közigazgatás és a közmenedzsment szempontjából. A résztvevők betekintést nyerhettek annak alkalmazási körébe, és az európai és nemzeti bíróságok általi végrehajtásába is. Továbbá megvizsgálhatták a közigazgatás megerősítésének két aktuális és releváns megközelítését a viselkedésalapú meglátások és a mesterséges intelligencia révén, valamint az ezekhez kapcsolódó eseteket és esetjogot.


A kurzus professzora folyamatosan szolgált gyakorlati példákkal a kulcsfontosságú fogalmakhoz és témákhoz, valamint jól megtervezett prezentációk és videók segítségével mutatta be az anyagot. A hallgatók több esettanulmányt is áttekintettek, és a professzor bátorította őket kérdések feltevésére, majd azokat meg is vitathatták egymás között.


A hallgatók elmondása szerint a második modul a témák széles körét ölelte fel, többek között a szabványosítás jogi elemeit, az európai uniós állampolgárságot, a munkavállalói jogokat és a Covid-19-járványra adott különböző kormányzati válaszokat. A hallgatóknak a két modul végén egy-egy esszét kellett írniuk, ezáltal demonstrálva, hogy alapos ismereteket szereztek az adott témákban.


Academy_of_European_Public_Law_2


Mohammad Alipour megjegyezte, hogy a nyári egyetemen való részvétellel nem csak mélyreható ismereteket szerzett ezekben a témákban, hanem magabiztosabbá is vált képességeiben, és sok érdekes emberrel volt alkalma megismerkedni. Pavlo Burdiak hozzátette, hogy átfogó ismereteket szerzett az európai közjog különböző területein, valamint személyes és szakmai fejlődéséhez is hozzájárult az Akadémián való részvétel.


Végül, de nem utolsósorban pedig gratulálunk Pavlo Burdiaknak! Másodízben vett részt idén az Akadémián, és megírta szakdolgozatát az IILLM (Intensive International Master of Laws) európai közjogi diploma elnyerése érdekében. Az EPLO bocsátja ki ezt a diplomát, melyet akkreditálnak azokban az országokban melyek tagjai az EPLO együttműködésnek.


Kovács Eszter

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek