Bezár

2022

Nemzetközi sikerek Athénban

Nemzetközi sikerek Athénban

2022. szeptember 23.
2 perc

Karunk a Nemzetközi és Regionális Tanulmányok Intézetén keresztül több évvel ezelőtt kötött együttműködési megállapodást az athéni székhelyű Európai Közjogi Szervezettel, amely idén a hagyományokhoz híven szeptemberben tartotta éves nemzetközi konferenciáját az Athén közeli Sounióban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Reunion 2022 témáját idén a klímaváltozás jelentette, a konferencia a „Climate change and public law: challenges, policies, future perspectives / changement climatique et droit public: défis, politiques, perspectives futures” címet viselte.


01


Karunk delegációját az EPLO-t koordináló testület, a Board of Directors tagja, Szalai Anikó vezette, a szegedi kötődés azonban túlmutatott a szűken értelmezett kari delegáción. A konferencián a Board of Directors tagjaként részt vett Prof. Dr. Trócsányi László a Károli Gáspár Református Egyetem rektora és Sulyok Márton, a Mathias Corvinus Collégium Közjogi Műhelyének vezetője. Az ÁJTK színeiben részt vett a konferencia témájának szakértőjeként Sziebig Orsolya Johanna (Nemzetközi jogi és Európa-jogi Tanszék), aki a konferencia plenáris ülésén „The Challenges of the Eastern European States in Building Climate Resilience - Tendencies and New Happenings” címmel tartott előadást.


Nevtelen_terv1


A szegedi delegáció Szalai Anikó és Sziebig Orsolya Johanna vezetésével, illetve Tribl Norbert, az ÁJTK NRTI adjunktusának és az EPLO korábbi gyakornokának részvételével „Urban climate change resilience (UCCR) in the light of SDG 11 ̶ how the EU can evolve environmental policy and legislation?” címmel a konferencia második napján önálló workshopot szervezett.


03


Az idei konferencia több szempontból is kiemelkedő sikereket tartogatott az ÁJTK számára a konferencián. Az önálló workshop és plenáris előadás mellett karunk PhD hallgatója, Pavlo Burdiak nyerte az EPLO által évről évre odaítélt „Ortega Thesis Prize” díjat.


Az Ortega Thesis Prize díjat 1994-ben alapította az Európai Közjogi Csoport (EGPL), az Európai Közjogi Szervezet (EPLO) Európai Tudományos Tanácsa. A díjat olyan PhD hallgatók, illetve már fokozatot szerzett fiatal kutatók nyerhetik el, akik kutatásaik eredményeként kiemelkedő, európai dimenziót érintő, közjogi tárgyú PhD értekezést készítettek, vagy készítenek.


04


A győztest évről évre, az Európai Közjogi Csoport tagjaiból álló bizottság választja ki, akit ezt követően meghívnak az EGPL következő éves találkozójára, illetve felkérik kutatási eredményeinek publikálására, a "European Review of Public Law" folyóiratban.


Ezúton gratulálunk Pavlonak az elnyert díjhoz, illetve a szegedi delegációnak az elért sikerekhez!


A program az Igazságügyi Minisztérium jogászképzés színvonalának emelését célzó programjai keretében valósul meg.


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek