Bezár

2022

kiemelt_hirek_1170x4305

Az SZTE ÁJTK legidősebb felvételt nyert hallgatója az élethosszig tartó tanulásban hisz

Az SZTE ÁJTK legidősebb felvételt nyert hallgatója az élethosszig tartó tanulásban hisz

2022. szeptember 05.
2 perc

Paskuj Angéla 2022 júliusában nyert felvételt a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Jogi felsőoktatási szakképzésére. Ezzel ő a Kar legidősebb hallgatója. Arra a kérdésre, hogy hogyan jellemezné önmagát azt válaszolta, hogy: bibliofilként. Hisz az élhosszig tartó tanulásban és abban, hogy soha semmit sem késő elkezdeni. Feleség, két gyermek édesanyja, foglalkozása érinti a marketinget, a kereskedelmet és természetesen a jogot is.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

- Miért döntött úgy 54 évesen, hogy újra belül az iskolapadba?

 

- Egész életemben folyamatosan képeztem magam, számos közép és felsőfokú szakképesítéssel is rendelkezem, illetve van egy mesterdiplomám is. Hiszek az élethosszig tartó tanulásban – a legfőbb oka talán ez volt.

 

- Miért választotta az SZTE ÁJTK-t?

 

- Mindig is vonzott ez a terület, a jog, amely a munkámmal is összefügg, hiszen folyamatos munkakapcsolatban vagyok ügyvédekkel, jogászokkal. Nem mellesleg volt az előző tanulmányaimban egy egyetemi jogászoktató, aki motiváló erővel hatott rám.

 

- Mit vár a képzéstől, mit szeretne elérni vele?

 

- Számomra a legfontosabb a tudás elsajátítása és a való életbeli kamatoztatása.

 

- A családja, barátai hogyan viszonyultak mindehhez?

 

- Mint mindig, most is szívük legmélyebb szeretetével támogatnak engem és rettentő büszkék rám. És azt is tudják, „ez még nem a vég, hanem a kezdet”, hiszen a következő lépés Isten segítségével a PTE doktori képzése.

 

- Tart-e esetleg attól, hogy nem találja meg a közös hangot a csoporttársaival?

 

- Tavaly fejeztem be tanulmányaimat nappali tagozaton a Gál Ferenc Egyetemen, okleveles katolikus teológus lettem. Semmi problémát nem okozott a gyermekeim korúakkal együtt tanulni, egyből megtaláltam velük a közös hangnemet. Sőt, a mai napig az alsóbb éves egyetemisták mentora vagyok, emellett a GFE-HÖK elnöke voltam és Szenátusi tag, soha semmi hátrányt nem okozott a korom.


Pósa Tamara

Fotó: Kósa Boglárka

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek