Jelentkezési határidő: 2016. október 19.

Polgári Jogi Jogesetmegoldó és Activity verseny - kari forduló

Jelentkezési határidő: 2016. október 19.

Kedves Hallgatók!
 
2016. október 24. napján megrendezésre kerül a Polgári Jogi Jogesetmegoldó és Activity Verseny kari fordulója a Civilisztikai Tudományok Intézete szervezésében.
 
Jogesetmegoldó Verseny
 
A résztvevők a verseny alkalmával egy polgári jogi jogesetet kapnak, amelyet (sorsolás útján) vagy az felperesi, vagy alperesi pozíciót képviselve kell megoldaniuk. A felkészülést követően a versenyzőknek a zsűri előtt kell prezentálniuk (tárgyalás-szerűen) a jogesetet.
 
A hallgatók jogesetmegoldásait szakmai zsűri bírálja el. Az értékelés szempontjai többek között a releváns polgári jogi szabályok azonosítása, azok megfelelő alkalmazása, továbbá az érvelési készség. A zsűri a versenyzőket egyénileg pontozza, és mind az alperesi, mind a felperesi pozíciót illetően eredményhirdetésre kerül sor.
 
Jogesetmegoldó versenyre elsősorban olyan nappali tagozatos jogász szakos hallgatók jelentkezését várjuk, akik jelenleg kötelmi különös részi tanulmányokat folytatnak vagy kötelmi különös vizsgát már sikeresen teljesítették.
 
Jogesetmegoldó Verseny helyszíne: SZTE ÁJTK Szimulációs Terem (Tisza Lajos krt. 54., 209-es terem).
Gyülekező: 2016. október 24. 12:50.
Kezdés: 2016. október 24. 13:00.
 
Activity Verseny
 
Az Activity Versenyre elsősorban olyan három fős nappali tagozaton tanulmányokat folytató jogász szakos hallgatókból álló csapatok jelentkezését várjuk, amelyben a csapattagok jelenleg kötelmi különös részi tanulmányokat folytatnak vagy kötelmi különös vizsgát már sikeresen teljesítették.
 
Activity Verseny helyszíne: III. emeleti Kari Társalgó (Tisza Lajos krt. 54.)
Gyülekező: 2016. október 24. 15:30.
Kezdés: 2016. október 24. 15:45.
 
A jelentkezési határidő mindkét versenyre: 2016. október 19. napja (szerda).
Jelentkezni a polgarijog@juris.u-szeged.hu e-mail címre küldött jelentkezéssel lehet.
A versenyekre külön-külön is lehet nevezni, de minden hallgató – választás szerint – részt vehet mindként versenyen.
 
Díjazás


A Jogesetmegoldó versenyen I. helyezést elérő felperesként és alperesként versenyző hallgató továbbjut az országos versenyre. Valamennyi helyezett Polgári jog tantárgyból egyszeri vizsgakönnyítésben részesül. A versenyen I-III. helyezést elérő hallgatók Polgári jog gyakorlaton megajánlott jegyet kapnak.
 
Az Activity verseny I. helyezett csapata az országos versenyre való továbbjutás mellett Polgári jog tantárgyból egyszeri vizsgakönnyítésben részesül. A versenyen I. helyezést elérő csapat tagjai Polgári jog gyakorlaton megajánlott jegyet kapnak.

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

Legolvasottabb

2015. március 05.
2019. március 25.