Üzleti Jogi Intézet

Kedves Érdeklődő!

Köszöntjük a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Üzleti Jogi Intézetének oldalán.

Az Intézet több, a pénzügyi, gazdasági és üzleti szféra területen kiemelt jelentőségű oktatási és kutatási területek gesztor intézménye, mely a kar innovatív szervezeti fejlesztésének eredményeként 2016. szeptember 1-gyel jött létre. Célkitűzésünk a Kar hallgatói számára naprakész, gyakorlatorientált ismereteket nyújtani a pénzügyi, gazdasági és üzleti szektor jogi kérdéseiben. Jelenlegi és bővülő oktatási palettánk áttekintésével képet kaphat azon jogterületekről, ahol munkatársaink színvonalas, a hallgatói és a munkaerő piaci igényekre reflektáló naprakész tudást nyújtanak. Emellett oktatóink több területen is kiemelkedő kutatási tevékenységet folytatnak, és ehhez kapcsolódó publikációs tevékenységet végeznek. Az Intézetünk oktatói készek arra, hogy a hallgatókkal egyetemi tanulmányaik ideje alatt szorosan együttműködjenek, a jövőjük építéséhez szükséges tudást és tapasztalatot átadják. Várjuk az érdeklődő hallgatóinkat és kérjük arra, hogy tehetségük szerint vegyenek részt az Intézeten folyó kutatásokban, a diákköri munkában, és válasszák az Intézet valamely témáját szakdolgozatuk tárgyául.


Dr. habil. Gellén Klára

Intézetvezető egyetemi docens

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • október 16.
  18:00 - 20:00
  A Bűnügyi Tudományok Intézete 2018. október 16-án 18:00-tól tartja következő TDK ülését, amelynek keretében a BTI oktatója, meghívott előadója, Dr. Urbán Zoltán dandártábornok, Jász-Nagykun-Szolnok megye rendőrfőkapitánya, valamint Prof. Dr. Karsai Krisztina, a BTI intézetvezető egyetemi tanára tart előadást, kerekasztal-beszélgetést a következő témában: "Designer drogok elleni küzdelem - tényleg büntetőjogi kérdés?" A BTI szeretettel vár minden érdeklődőt!
 • október 17.
  13:00 - 15:00
  Az Üzleti Jogi Intézet szervezésében a La Sapienza Egyetem oktatója és kutatója, Maria Romana Allegri professzor angol nyelvű előadása
 • október 18.
  09:00 - 16:30
 • október 18.
  10:00 - 12:00
  Az Üzleti Jogi Intézet szervezésében a La Sapienza Egyetem oktatója és kutatója, Maria Romana Allegri professzor angol nyelvű előadása
 • november 14.
  17:00 - 19:30
  A Nemzetközi jogi és Európa-jogi Tanszék szervezésében I. alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Jogi Ki Mit Tud? Verseny. A Verseny fő célja a nemzetközi jogi érdeklődés felkeltése és a tanultak kötetlen környezetben való megmérettetése. A Versenyen a legjobb helyezést elérő csapatok a gyakorlaton ZH mentességet, így félév végi jegyet szerezhetnek (amennyiben a ZH mentességhez a félév során gyűjtött hiányzás a megengedett 2 alkalmon belül marad). A részletes versenykiírás letölthető az esemény oldaláról, vagy megtekinthető a tanszéki honlapon, a "Hírek" menüpontban. A verseny szervezői minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezvényre és az azt követő kötetlen beszélgetésre! Természetesen, a versenyt csak megtekinteni kívánó nézőket is szívesen látjuk a rendezvényen!