Amerikai Jogi Szakértői Képzés

American Legal Experts’ Training

Képzési terv


A képzés célja

hogy a hallgatók az amerikai jogrendszerrel, annak legfontosabb jogágaival és azok nemzetközi vonatkozásaival megismerkedjenek, elméleti és gyakorlati tapasztalatokat szerezve, új gondolkodásmódot és érvelési képességet elsajátítva. Ebben lehetnek segítségükre az amerikai jogászok, illetve PhD-, vagy LLM-fokozattal rendelkező magyar oktatók által tartott, gyakorlatközpontú szemináriumok (tárgyalás-szimuláció, jogesetelemzés, szakfordítás), valamint az amerikai vendégprofesszorok által, tömbösített formában tartott előadások. A résztvevők mindezek mellett intenzív szaknyelvi és szakfordítói oktatásban részesülnek.

A képzés szakmai vezetője:

Prof.Dr. Badó Attila egyetemi tanár, intézetvezető

Végzettség

„amerikai jogi szakértői” („American Legal Expert”) oklevél, melyet az SZTE Állam- és Jogtudományi Kara és a University of Toledo, Law College együttesen állít ki

A képzési idő

4 félév (előkészítő 2 félév, 0. évfolyam is megkezdhető)

Képzés jellemzője

A szemináriumok heti rendszerességgel kerülnek megtartásra, míg az előadásokat az amerikai partneregyetemek (University of Toledo, University of Baltimore) oktatói tömbösített formában tartják. A képzés őszi-tavaszi féléves rendszerben folyik.

Költségtérítés jelenlegi összege

90.000 Ft /félév (0. évfolyam képzési díja 35.000 Ft/félév)

A felvétel előfeltétele

a képzésre egyetemi hallgatók jelentkezhetnek. A felvétel minimális feltétele egy angol középfokú nyelvvizsga megléte. A jelentkezők szóbeli elbeszélgetés keretében szerezhetnek jogosultságot a képzés megkezdésére, azok azonban, akik angol felsőfokú nyelvvizsgával rendelkezik, automatikusan felvételt nyernek a képzésre.

Jelentkezési határidő

általában: minden év augusztus végéig

Felvilágosítás

SZTE Állam- és Jogtudományi Kar

Összehasonlító jogi Intézet

Dr. Mezei Péter

6721 Szeged, Bocskai u. 10-12.

telefon: 62/546-735

e-mail: mezei@juris.u-szeged.hu

További részletes információk az Összehasonlító Jogi Intézet honlapján találhatók.

Jelentkezési lap

letölthető itt

Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • október 30.
  14:00 - 16:00
 • november 14.
  17:00 - 19:30
  A Nemzetközi jogi és Európa-jogi Tanszék szervezésében I. alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Jogi Ki Mit Tud? Verseny. A Verseny fő célja a nemzetközi jogi érdeklődés felkeltése és a tanultak kötetlen környezetben való megmérettetése. A Versenyen a legjobb helyezést elérő csapatok a gyakorlaton ZH mentességet, így félév végi jegyet szerezhetnek (amennyiben a ZH mentességhez a félév során gyűjtött hiányzás a megengedett 2 alkalmon belül marad). A részletes versenykiírás letölthető az esemény oldaláról, vagy megtekinthető a tanszéki honlapon, a "Hírek" menüpontban. A verseny szervezői minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezvényre és az azt követő kötetlen beszélgetésre! Természetesen, a versenyt csak megtekinteni kívánó nézőket is szívesen látjuk a rendezvényen!
 • november 29.
  09:30 - 10:15
 • 2019. január 10.
  09:00 - 16:00