Német jogi képzés

 

 Képzési terv


A képzés célja

A képzésben résztvevők számára bemutatni a hatályos német jog legfontosabb intézményeit, és elősegíteni, hogy kiváló német szaknyelvi tudást szerezzenek.

A képzés szakmai vezetője:

Prof.Dr. Badó Attila egyetemi tanár, intézetvezető

Végzettség

A három szemesztert elvégző hallgatók bizonyítványt (Zertifikat) kapnak. A német jogi képzés hallgatói graduális diplomájuk megszerzését követően szabadon jelentkezhetnek a német jogi és szakfordítói szakjogász/szaktanácsadó szakirányú továbbképzésre, ahol két év után német jogi szakfordítói diplomát szerezhetnek, valamint a képzést kiváló eredménnyel végzett hallgatói szakfordítói diplomájuk megszerzését követően két félév után megszerezhetik a Potsdami Egyetem LL.M. címét is.

A képzési idő

3 félév

Képzés jellemzője

Az előadásokat a Potsdami Egyetem oktatói tömbösített formában tartják péntek 17 és 20 óra, szombat 9- 15 óra, valamint vasárnap 9- 12 óra között, míg a gyakorlatközpontú (jogesetmegoldás, nyelvgyakorlat) szemináriumok heti rendszerességgel kerülnek megtartásra. Az előadások könnyebb megértését, és az anyag elsajátítását német szaklektor valamint Phd-, vagy LL. M fokozattal rendelkező magyar oktató segíti a hallgatók számára. A képzés őszi-tavaszi féléves rendszerben folyik.

Költségtérítés jelenlegi összege

80.000 Ft /félév

A felvétel előfeltétele

Főiskolai vagy egyetemi státus valamint a német nyelv alapos ismerete, amelyet nyelvvizsga bizonyítvánnyal és német nyelvű felvételi elbeszélgetéssel kell igazolni.

Jelentkezési határidő

2012. május 31.

Felvilágosítás

SZTE Állam- és Jogtudományi Kar

Összehasonlító jogi Intézet

Dr. Almási Ibolya

6721 Szeged, Bocskai u. 10-12.

telefon: 62/544-300

e-mail: almasiibolya@juris.u-szeged.hu

Jelentkezési lap

letölthet itt


Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • május 30.
  14:00 - 15:30
 • június 16.
  10:00 - 18:00
  Az SZTE alumni szervezete 2018. június 16-án (szombaton) immáron tizenkettedik alkalommal rendezi meg hagyományos családi és sportnapját, az SZTE Alma Mater Weekendet. Egy aktív és felhőtlen kikapcsolódást ígérő napra hívjuk az SZTE volt és jelenlegi dolgozóit, hallgatóit. Az Alma Mater Weekend Családi és Sportnap a mozgáson és a szórakozáson kívül ismét az ízekről is szól majd, hiszen idén is pörköltfőző versenyre invitáljuk a karokat és az egyetemi egységeket.
 • július 8.
  09:00 - 17:00