Német jogi képzés

Frissítve: 2021. március 2.

 

 Képzési terv


A képzés célja

A képzésben résztvevők számára bemutatni a hatályos német jog legfontosabb intézményeit, és elősegíteni, hogy kiváló német szaknyelvi tudást szerezzenek.

A képzés szakmai vezetője:

Prof.Dr. Badó Attila egyetemi tanár, intézetvezető

Végzettség

A két szemesztert elvégző hallgatók bizonyítványt (Zertifikat) kapnak. A német jogi képzés hallgatói graduális diplomájuk megszerzését követően szabadon jelentkezhetnek a német jogi és szakfordítói szakjogász, LLM/szaktanácsadó szakirányú továbbképzésre, ahol két év után német jogi szakfordítói diplomát szerezhetnek.

A képzési idő

2 félév

Képzés jellemzője

Az előadásokat a Potsdami Egyetem oktatói tömbösített formában tartják péntek 17 és 20 óra, szombat 9- 15 óra, valamint vasárnap 9- 12 óra között, míg a gyakorlatközpontú (jogesetmegoldás, nyelvgyakorlat) szemináriumok heti rendszerességgel kerülnek megtartásra. A képzés őszi-tavaszi féléves rendszerben folyik.

Költségtérítés jelenlegi összege

80.000 Ft /félév

A felvétel előfeltétele

Főiskolai vagy egyetemi státus valamint a német nyelv alapos ismerete, amelyet nyelvvizsga bizonyítvánnyal és német nyelvű felvételi elbeszélgetéssel kell igazolni.

Jelentkezési határidő

2022/2023-as tanévben fog indulni

Felvilágosítás

SZTE Állam- és Jogtudományi Kar

Összehasonlító jogi Intézet

Dr. Almási Ibolya

6721 Szeged, Bocskai u. 10-12.

telefon: 62/544-300

e-mail: almasiibolya@juris.u-szeged.hu

Jelentkezés

Elektronikus jelentkezés


Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

  • október 4.
    10:00 - 11:00
    A műhelyvitára előkészített doktori értekezés megtekinthető az alábbi webcímen: http://www.juris.u-szeged.hu/doktori-iskola

Legolvasottabb