Német jogi képzés

 

 Képzési terv


A képzés célja

A képzésben résztvevők számára bemutatni a hatályos német jog legfontosabb intézményeit, és elősegíteni, hogy kiváló német szaknyelvi tudást szerezzenek.

A képzés szakmai vezetője:

Prof.Dr. Badó Attila egyetemi tanár, intézetvezető

Végzettség

A három szemesztert elvégző hallgatók bizonyítványt (Zertifikat) kapnak. A német jogi képzés hallgatói graduális diplomájuk megszerzését követően szabadon jelentkezhetnek a német jogi és szakfordítói szakjogász/szaktanácsadó szakirányú továbbképzésre, ahol két év után német jogi szakfordítói diplomát szerezhetnek, valamint a képzést kiváló eredménnyel végzett hallgatói szakfordítói diplomájuk megszerzését követően két félév után megszerezhetik a Potsdami Egyetem LL.M. címét is.

A képzési idő

3 félév

Képzés jellemzője

Az előadásokat a Potsdami Egyetem oktatói tömbösített formában tartják péntek 17 és 20 óra, szombat 9- 15 óra, valamint vasárnap 9- 12 óra között, míg a gyakorlatközpontú (jogesetmegoldás, nyelvgyakorlat) szemináriumok heti rendszerességgel kerülnek megtartásra. Az előadások könnyebb megértését, és az anyag elsajátítását német szaklektor valamint Phd-, vagy LL. M fokozattal rendelkező magyar oktató segíti a hallgatók számára. A képzés őszi-tavaszi féléves rendszerben folyik.

Költségtérítés jelenlegi összege

80.000 Ft /félév

A felvétel előfeltétele

Főiskolai vagy egyetemi státus valamint a német nyelv alapos ismerete, amelyet nyelvvizsga bizonyítvánnyal és német nyelvű felvételi elbeszélgetéssel kell igazolni.

Jelentkezési határidő

2012. május 31.

Felvilágosítás

SZTE Állam- és Jogtudományi Kar

Összehasonlító jogi Intézet

Dr. Almási Ibolya

6721 Szeged, Bocskai u. 10-12.

telefon: 62/544-300

e-mail: almasiibolya@juris.u-szeged.hu

Jelentkezési lap

letölthet itt


Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • február 21.
  14:00 - 16:00
 • február 22.
  15:00 - 17:00
 • február 28.
  17:55 - 19:30
  Szalai Anikó, az SZTE ÁJTK adjunktusa Hétköznapi nemzetközi jog című előadásában kifejti: általában az emberek úgy gondolják, hogy a nemzetközi jog egy elvont szelete a jognak, amely a külföldiekre, másokra vonatkozik, de a mi hétköznapjainkat biztosan nem érinti. A nemzetközi jog azóta létezik, amióta államok vannak. Ez a jogterület eredetileg az államok közötti kapcsolatok rendezését szolgálta, azonban a technikai és társadalmi fejlődés elvezetett a nemzetközi jog kiszélesedéséhez. Kibővült a nemzetközi jog alanyainak köre, így az államok és nemzetközi szervezetek mellett ide soroljuk az embereket, sőt mostanában már a gazdasági társaságokat is. A nemzetközi jog áthatja a mindennapi életünket, onnantól kezdve, hogy bekapcsoljuk reggel a telefonunkat, megesszük a banánunkat és munkába megyünk, odáig, hogy este megnézzük a híreket.

Legolvasottabb