Német jogi képzés

 

 Képzési terv


A képzés célja

A képzésben résztvevők számára bemutatni a hatályos német jog legfontosabb intézményeit, és elősegíteni, hogy kiváló német szaknyelvi tudást szerezzenek.

A képzés szakmai vezetője:

Prof.Dr. Badó Attila egyetemi tanár, intézetvezető

Végzettség

A három szemesztert elvégző hallgatók bizonyítványt (Zertifikat) kapnak. A német jogi képzés hallgatói graduális diplomájuk megszerzését követően szabadon jelentkezhetnek a német jogi és szakfordítói szakjogász/szaktanácsadó szakirányú továbbképzésre, ahol két év után német jogi szakfordítói diplomát szerezhetnek, valamint a képzést kiváló eredménnyel végzett hallgatói szakfordítói diplomájuk megszerzését követően két félév után megszerezhetik a Potsdami Egyetem LL.M. címét is.

A képzési idő

3 félév

Képzés jellemzője

Az előadásokat a Potsdami Egyetem oktatói tömbösített formában tartják péntek 17 és 20 óra, szombat 9- 15 óra, valamint vasárnap 9- 12 óra között, míg a gyakorlatközpontú (jogesetmegoldás, nyelvgyakorlat) szemináriumok heti rendszerességgel kerülnek megtartásra. Az előadások könnyebb megértését, és az anyag elsajátítását német szaklektor valamint Phd-, vagy LL. M fokozattal rendelkező magyar oktató segíti a hallgatók számára. A képzés őszi-tavaszi féléves rendszerben folyik.

Költségtérítés jelenlegi összege

80.000 Ft /félév

A felvétel előfeltétele

Főiskolai vagy egyetemi státus valamint a német nyelv alapos ismerete, amelyet nyelvvizsga bizonyítvánnyal és német nyelvű felvételi elbeszélgetéssel kell igazolni.

Jelentkezési határidő

2012. május 31.

Felvilágosítás

SZTE Állam- és Jogtudományi Kar

Összehasonlító jogi Intézet

Dr. Almási Ibolya

6721 Szeged, Bocskai u. 10-12.

telefon: 62/544-300

e-mail: almasiibolya@juris.u-szeged.hu

Jelentkezési lap

letölthet itt


Hírek RSS

Hírek

Események

Rendezvénynaptár *

 • szeptember 17. - 21.
  Egész napos
  III. International Week of Criminal Law / III. Internationale Woche des Strafrechts Szervező: ÁJTK Bűnügyi Tudományok Intézete. 9 külföldi partneregyetemről (görög, német, tajvani, török, szerb, spanyol, olasz, román és orosz egyetemekről) érkeznek a karra jogászprofesszorok, akik a büntetőjog válogatott kérdéseiről tartanak előadásokat, valamint egy előre meghatározott témát (a tévedés szerepe a büntetőjogban) közösen dolgoznak fel a hallgatókkal jogösszehasonlító szeminárium keretében. Az intenzív hét végén kerekasztal-beszélgetést tartunk "Európa büntetőjoga 20 év múlva" címmel. A program angol és német nyelven folyik.
 • szeptember 26.
  14:30 - 16:00
 • szeptember 27.
  09:00 - 11:00
 • 2019. január 10.
  09:00 - 16:00