Bezár

Karunkról

Dékáni köszöntő_kiemelt_hírek

Dékáni köszöntő

Dékáni köszöntő

2019. augusztus 01.
3 perc

Tisztelettel köszöntöm Önt a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának honlapján!

Akár pályaválasztás álló középiskolás, akár új ismeretekre vágyó friss, vagy kevésbé friss diplomás, igazán Örülök, hogy felkereste honlapunkat! A különböző kari oldalakra sok fontos, hivatalos információt gyűjtöttünk össze Önnek, melyekhez szeretnék most hozzátenni néhány nem kevésbé fontos, ám sokkal kevésbé hivatalosat: milyenek is vagyunk mi, és miért gondoljuk úgy, hogy Szegeden Jogi Karosnak / Jogi Karosnak Szegeden lenni az egyik legjobb dolog a világon!


Történelmi múltunkra, neves oktatóinkra, tudományos és oktatói potenciálunkra és nagy célokat kitűző hallgatóinkra egyaránt büszkék vagyunk. Az egymás iránti tisztelet és a szakmai sikerekhez történő minél magasabb szintű hozzájárulás igénye az, amely a szegedi Jogi Kar oktatóit és hallgatóit legendásan összetartó közösséggé kovácsolja. A „Hagyomány és megújulás” valamint az „Ahol a tradíció és a minőség találkozik” nemes gondolatai évtizedek óta töltenek el bennünket büszkeséggel és sarkallnak arra, hogy mindig tudásunk legjavát adjuk.


Lelkesek és lendületesek vagyunk, szenvedélyesen szeretjük a szakmánkat és Szegedet, és bármilyen komolynak is gondolnak bennünket, híresek vagyunk a humorunkról és a derünkről.

Öröm számunkra, hogy láthatjuk, munkánk során siker és érték teremtődik. Hallgatóink tanulmányaik megkezdésének legelső napjától élvezhetik ennek minden előnyét, és ami még fontosabb, mindannyian lehetőséget kapnak arra is, hogy sikeres jövőt kovácsoljanak. A velünk töltött évek során a kezdetben bizonytalan gólyáink határozott, magabiztos, szakmájukat hitelesen képviselő végzősök lesznek, akik az itt szerzett értékes diplomáikkal és tapasztalataikkal viszik szerte a világban az SZTE Állam- és Jogtudományi Karának jóhírét.


Jómagam elkötelezett híve vagyok a tehetséggondozásnak, annak, hogy ha egy közösség figyel a tagjaira, és mindenkor azok erősségeire koncentrál, együtt csodákra vagyunk képesek. Arra törekszünk, hogy tanulócsoportjaink olyan közösséggé váljanak, ahol érték a tanulás, ahol fontos a tudás és a tisztesség. Ez a közösség olyan megtartó erő, amely nem csupán a tanulmányok idején segíti egymást egy-egy vizsgán - kidolgozott tételekkel, jegyzetekkel -, de szoros kötelékként támogatja őket később a pályájukon is, hol a szép emlékek felidézésével, hol tanáccsal és együttérzéssel.

Kutatások bizonyítják, hogy aki aktív tagja a közösségnek, nagyobb eséllyel teszi le a vizsgáit, és jut el a diplomaszerzésig. Ez az egyetem falain kívül is érvényes: aki tartozik valahova, hajlandó segíteni másokon, az mindig számíthat támogatásra.


A XXI. század kihívásaira válaszolva – a munkaerőpiac igényeire reagálva – alap-, mester és doktori képzéseinken kívül - jövőbe mutató fejlesztésekkel támogatjuk a régió diplomásait. Szeretettel várjuk vissza őket magyar és idegen nyelvű szakjogi és szaknyelvi képzéseink és szakirányú továbbképzéseink széles kínálatával, hogy választott szakterületeiken mindig naprakész információkkal rendelkezhessenek.


Kedves Olvasó, szeretettel invitálom Önt, tekintse át képzési kínálatunkat!

Bízom benne, hogy talál benne érdeklődési körének megfelelőt, és karunk közösségéhez csatlakozva Ön is naprakész tudással, felejthetetlen élményekkel, és széleskörű, jól működő baráti és szakmai kapcsolatokkal fog gazdagodni az SZTE ÁJTK-n velünk töltött évek alatt!

 

66367593_2303577613042182_9192362798179418112_o
Dr. Törőcsikné Prof. Dr. Görög Márta

dékánAktuális események

Kapcsolódó hírek