Bezár

2017

IMG_2965

Spanyol vendégprofesszorok az Extremadurai Egyetemről

Spanyol vendégprofesszorok az Extremadurai Egyetemről

2017. április 20.
1 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2017. április 23-26 között három spanyol vendégprofesszor látogat el hozzánk az Extremadurai Egyetem Jogi Karáról (Facultad de Derecho Universidad de Extremadura), Caceresből. Antonio Silva Sanchez, Manuel Peralta Carrasco és Ángel Acedo Penco a Magánjogi Tanszék (Departamento de Derecho Civil) professzorai. Mindannyian tagjai egy nemzetközi kutatócsoportnak (GIDEPA: Grupo de Investigacion de Estudios de Derecho de Espana, Portugal y América Latina), mely a spanyol, portugál és latinamerikai jogrendszerek összehasonlítását végzi.

Április 24-én egy informális találkozásra kerül sor, melyen részt vesznek Mezei Péter Dékánhelyettes úr és Császár Mátyás a Nemzetközi Kapcsolatok Bizottságának titkára. Hétfőn 17.00 órakor a Polgári Jogi, Polgári Eljárásjogi és Családjogi TDK keretében Manuel Peralta Carrasco és Ángel Acedo Penco előadást tartanak a kari társalgóban a „Fogyasztói jogok védelméről” (La protección de los derechos económicos del consumidor). Antonio Silva Sanchez lesz az esemény moderátora.

Kedden 14.00 órakor pedig a SZAB székházban a Jogpszichológiai Munkabizottság szervezésében újabb előadásra kerül sor: Manuel Peralta Carrasco és Visontai-Szabó Katalin „Érvek a mediáció szükségessége mellett Magyarországon és Spanyolországban” című közös előadását hallgathatják meg az érdeklődők.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek