Bezár

2017

P1150957

Kúriai esetek, videós kerekasztal-beszélgetés

Kúriai esetek, videós kerekasztal-beszélgetés

2017. november 03.
1 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Óriási érdeklődés mellett került sor a Kúriai esetek c. videós kerekasztal- beszélgetésre 2017. október 24-én Karunkon, a Civilisztikai Tudományok Intézete, és annak Tudományos Diákköre, valamint a Kúria Sajtótitkársága szervezésében.

A_dekani_szobaban

A rendezvény fő célkitűzése, hogy Kúriai bírák és szakértők részvételével valamely jogerősen lezárt, közérdeklődésre számot tartó izgalmas jogi eset kerüljön feldolgozásra, és bemutatásra a joghallgatók számára. A Kúria ezzel is hozzá kíván járulni a jogászképzés színvonalának emeléséhez, a jogászi problémamegoldó-képesség fejlesztéséhez.

P1150959

A Kúrián indult kezdeményezés negyedik állomása volt a szegedi rendezvény, ahol egy öröklésből való kitagadás kapcsán indult polgári peres eljárásban hozott ítélet elemzése állt a középpontban, a témában leforgatott rövidfilmet mutatták be a szervezők. A vetítés után a film résztvevői a moderátor és a hallgatók kérdéseire válaszoltak.

P1150973

Az eseményen részt vett dr. Solt Pál, a Legfelsőbb Bíróság volt elnöke, dr. Csűri Éva nyugalmazott kúriai bíró, dr. Szeibert Orsolya, egyetemi docens (ELTE), valamint dr. Kereszty Éva, az SZTE Igazságügyi Orvostani Intézet tanszékvezetője. A beszélgetés moderátora Prof. dr. Görög Márta, intézetvezető volt.

A Kar hallgatói zsúfolásig megtöltötték a kari társalgót, és nagy érdeklődéssel hallgatták a bírákat, szakértőket.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek