Bezár

2018

szia-1011_cover

Bemutatkozik az új diákszervezet- International Diplomatic Student Association Szeged

Bemutatkozik az új diákszervezet- International Diplomatic Student Association Szeged

2018. február 05.
2 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Talán még nem hallottatok az IDSA Szegedről eddig a pillanatig. Most azonban bemutatjuk nektek diákszervezetünket, ami Budapest után az országban először Szegeden nyitotta meg kapuit.

Cover1

Az International Diplomatic Student Association Szeged (IDSA Szeged) egy olyan diákszervezet, melynek célja, hogy összegyűjtse a diplomácia, nemzetközi jog és nemzetközi viszonyok iránt érdeklődő hallgatókat és belőlük közösséget kovácsoljon. A tagok számára folyamatos szakmai fejlődésre adunk lehetőséget, ezek mellett fő célunk, hogy személyes készségeiket is fejlesszük, valamint hogy felkészítsük őket az ENSZ modellezési konferenciákon való részvételre. A szervezeten belül a hallgatók rendszeresen ismétlődő interaktív, kötetlen kurzusok keretében tanulhatnak az ENSZ működéséről, az ENSZ modellezések titkairól, emellett pedig számos készségük fejlesztésére nyílik lehetőség. Ha szeretnéd fejleszteni az angol nyelvtudásod, esetleg szeretnél bátrabb lenni, amikor beszédet kell tartanod, vagy csak szeretnéd megtanulni, hogyan viselkedik egy igazi diplomata, akkor nálunk a helyed!


A szervezet tagjaként rengeteg lehetőség vár rátok, amiből a jövőtökben meríteni tudtok és karrierépítésetek során is hasznotokra válik. Célunk az, hogy a legmotiváltabb és legérdeklődőbb diákokat összeszedvén egy professzionális légkört teremtsünk, ahol mindenki bátran megoszthatja saját véleményét és ötleteit. Kommunikációs készségeiteket fejleszthetitek, nyilvános beszédeket tarthattok - izgulás nélkül. Az angol nyelvtudásotokat is egy emeltebb, akadémikusabb szintre emeljük, annak érdekében, hogy gondolataitokat még specifikusabban kifejezhessétek. Ez nem csak azoknak fog jól jönni, akik diplomataként szeretnének befutni a jövőben, hanem mindenkinek, aki bizonytalannak érzi magát. Intenzív vitáinkkal a világunk problémáira lehetséges megoldásokat hozhatunk együtt a hetente megrendezésre kerülő MUN Club-unk keretén belül. A már diplomáciai sikereket befutott vendégelőadóink élményeit is meghallgathatjátok, akik például békefenntartóként munkálkodtak vagy akár az ENSZ munkáját segítették. Ha ez mind nem lenne elég, egy olyan baráti társaság részese lehettek, akik törődnek egymással, segítenek átvészelni az egyetemi élet nehézségeit és ahol még határokon átnyúló barátságokra is szert tehettek. Összegezvén, az IDSA Szeged tagjaként egy összetartó közösség tagja lehetsz, ahol mindemellett rengeteg szakmai tudást is elsajátíthatsz. „ Az erőfeszítés és a bátorság nem elég szándék és irány nélkül.” John F. Kennedy szavait megfontolván, csatlakozzatok az IDSA Szegedhez, ami segít megtalálni a megfelelő irányt a siker felé. Vár rád egy új élmény!


Gyertek el Infóestünkre, ahol megismerhetitek az elnökséget, a szervezet munkáját és céljai, valamint feltehetitek esetleges kérdéseiteket!

 

Dátum: 2018. 02.12. 18 órakor

Helyszín: Szegedi Tudományegyetem- Állam- és Jogtudományi Kar


Készítette: Lajkó Fanni

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Kapcsolódó hírek