Bezár

2018

Millenniumi díjas a Copy21 blog

Millenniumi díjas a Copy21 blog

2018. május 02.
2 perc

2018. április 26-án, a szellemi tulajdon világnapja alkalmából a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) Millenniumi díjban részesítette a Copy21 szerzői jogi blogot.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A minden évben 4-5, a szellemi tulajdonvédelem ismertségét és elismertségét, a védelem fontosságát kreatív és innovatív módszerekkel segítő cégeknek/magánszemélyeknek ítéli oda az SZTNH.

 

A Copy21 blogot 2009-ben Dr. Mezei Péter, karunk habilitált egyetemi docense, a szerzői jog szakértője indította útjára. Az elmúlt nyolc és fél év alatt több mint tíz további szerzője volt a blognak, jelenleg is hét főből áll a csapat, köztük számos szegedi jogi kari kötődéssel rendelkező személy, így Hajdú Dóra, Kaskovits Melinda, Harkai István és Gyömbér Béla. A blog további aktív szerzői, Ujhelyi Dávid és Békés Gergely, Budapesten dolgoznak a szerzői jog világában.

 20180427_161105

Az április 26-ai Szirtes Edina Mókus és Jamal művészi előadásával tarkított, Łuszcz Viktor, SZTNH elnök, előadásával nyitott, majd Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter által is beszéddel megtisztelt eseményen négy díjazott részesült elismerésben. Egy neves gyógyszergyár és két igen kreatív fejlesztőcsapat mellett a Copy21 kapta meg a Hivatal rangos (országos szinten legfontosabb szellemi

tulajdonvédelmi) díját. A díjazottak méltatása - a 21. század igényeihez igazodóan - szóbeli laudáció helyett audiovizuális úton történt. A négy díjazottról készült kisfilm - mely épp a Copy21 blog díjazottaival Szegeden készült anyaggal kezdődik - az alábbi YouTube videóban is elérhető.


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek