Bezár

2020

Három könyvet mutatott be Karunk a 91. Ünnepi Könyvhéten

Három könyvet mutatott be Karunk a 91. Ünnepi Könyvhéten

2020. október 05.
1 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A 91. Ünnepi Könyvhéten szegedi rendezvénysorozatának keretei között három Karunkhoz kapcsolódó kötetet mutattak be. 2020. szeptember 15-én Antal Tamás az SZTE-ÁJTK Európai Jogtörténeti Tanszékének egyetemi docense beszélgetett Harangozó Attilával a Szegedi Ítélőtábla korábbi elnökével, az OBH elnökhelyettesével és Hámori Attilával, a sorozat szerkesztőjével és az Ítélőtábla jelenlegi elnökével művéről, amely A szegedi kir. ítélőtábla története című sorozat negyedikként megjelent része.


A másik két kötet bemutatására pedig pénteken, 2020. szeptember 18-án került sor. Előbb Révész Béla, a SZTE-ÁJTK Politológia Tanszékének egyetemi docense beszélgetett Várady Tiborral, a CEU professzor emeritusával „Mi történt Écskán?” címet viselő dokumentumregényéről. Az Igazságügyi Minisztérium és a Vajdasági Jogász Egylet támogatásával 2020-ban megjelenő mű egy bánsági ügyvédi dinasztia iratanyagát dolgozta fel a Monarchia időszakától a titói korszak lezárultáig.


A könyvbemutatók záróakkordjaként Karunk két egyetemi docense, Fejes Zsuzsanna és Szalai Anikó ismertette meg a kollégákat az Államközi kapcsolatok című általuk szerkesztett tankönyvvel, amelynek a szerkesztés mellett részben szerzői is. A mű címével egyező elsőéves főkollégiumi előadás oktatását szolgálja a könyv, amely szintén az Igazságügyi Minisztérium támogatásával készülhetett el.


Pétervári Máté


20200918_165938




Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek